Siirtohaku

Siirtohaussa voit hakea opiskeluoikeutesi siirtoa toisesta yliopistosta tai opintosuunnasta Jyväskylän yliopiston sisällä.

Siirtohaussa voit hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana valitsemiisi kandidaatti- ja maisteriopintoihin (3 v + 2/2,5 v). Siirron hakeminen edellyttää, että sinulla on hakuhetkellä voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa. Jos haluat siirtyä maisteriopintojen aikana, voit hakea yhteishaussa valitsemaasi maisterihakukohteeseen aiemmin suorittamasi kandidaatin tutkinnon perusteella (poikkeuksellisesti siirtohaku järjestetään kuitenkin myös vietinnän johtamisen maisteriohjelmaan).

Siirtohaussa voivat hakea:

1) Toisessa suomalaisessa yliopistossa opiskelevat opiskelijat, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus. Opiskelija voi siirtyä toisesta yliopistosta suorittamaan samaa tutkintoa/tutkintonimikettä samassa tai vastaavassa koulutusohjelmassa/pääaineessa tai samassa/vastaavassa suuntautumisvaihtoehtoehdossa tai tiedekunta voi muuten todeta hakijalla olevan riittävä määrä opintoja haettavaan oppiaineeseen siirtymiseksi. 

2) Opintosuuntaa Jyväskylän yliopiston sisällä vaihtavat, kun tavoitetutkinto vaihtuu

Huom! Jos haluat vaihtaa opintosuuntaa yliopiston sisällä (kandidaatin tai maisterin tutkinnon aikana) niin ettei tavoitetutkinto vaihdu, ota yhteyttä siihen tiedekuntaan (opintopäällikkö, opintoneuvoja), jonka oppiaineeseen haluaisit vaihtaa.

Hakeminen

Siirtohaun hakuaika on keväällä 2.5. - 16.5.2018 Opintopolku.fi -palvelussa, tulokset julkaistaan viimeistään 29.6. ja paikka on vastaanotettava viimeistään 31.7.2018 klo 15:00.  Hakijalla tulee olla suoritettuna tiedekunnan määrittelemät opinnot viimeistään 31.5.2018.

Siirtohaun hakuaika on syksyllä 1.10. - 15.10.2018 Opintopolku.fi -palvelussa, tulokset julkaistaan viimeistään 14.12. ja paikka on vastaanotettava viimeistään 31.12.2018 klo 15:00. Hakijalla tulee olla suoritettuna tiedekunnan määrittelemät opinnot viimeistään 15.11.2018. Syksyn siirtohaussa hakukohteita voi olla rajoitetummin.

Hakuaika alkaa klo 8:00 ja päättyy klo 15:00.

Liitteet on toimitettava 14 vuorokauden kuluessa hakuajan päättymisestä.

Tutustu koulutustarjontaan ja valintaperusteisiin.

Katso siirtohakuja koskevaa tietoa opintopolku.fi-palvelusta.

Siirto-opiskelijoihin ei sovelleta yhden opiskelupaikan sääntöä.

Valintaperusteet vaihtelevat hakukohteesta riippuen, joten tutustu haluamasi hakukohteen valintaperusteisiin ennen hakemista. Jos otat siirtohaussa tarjotun paikan vastaan, menetät aiemman opiskeluoikeuden, josta siirtyminen tapahtuu. Sinua ei voida hyväksyä siirto-opiskelijavalinnassa, jos jäljellä oleva opiskeluaika ei riitä tutkinnon loppuun suorittamiseen.

Siirto-opiskelija menettää ensikertalaisuuden ottaessaan opiskelupaikan vastaan

Yliopistojen on varattava yhteishaussa osa opiskelupaikoista ensikertalaisille hakijoille (yliopisto voi halutessaan käyttää kiintiötä myös erillisvalinnoissa).

Ensikertalainen hakija

    • ei ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista korkeakoulututkintoa
    • ei ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Haun liitteet

Liitteiden palauttamisesta kerrotaan kunkin hakukohteen osalta Opintopolku.fi -palvelussa. Lisäksi sinulta pyydetään hakulomakkeella tarvittavat liitteet. Hakemuksen jättämisen jälkeen voit kirjautua Opintopolku.fi sivulta Oma Opintopolku -palveluun ja tarkistaa pyydetyt liitteet sekä niiden palautuspäivämäärät ja osoitteet.

Tulosten julkistaminen

Ks. opiskelijavalinnan tulokset.

Varasijat

Siirtohauissa ei ole yleensä käytössä varasijoja (jos varasijoja poikkeuksellisesti käytetään, tästä kerrotaan hyväksymiskirjeessä).

Opiskelupaikan vastaanotto

Ks. opiskelupaikan vastaanotto.

Yhden korkeakoulupaikan sääntö

Ks. yhden paikan sääntö.

Yhden opiskelupaikan sääntö ei koske siirto-opiskelijahaussa valittuja.

Tilastot

2017: Hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet (kevät 2017), pdf

2016: Hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet (kevät 2016), xls

 


kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,