Maisteriohjelmat

Maisteriohjelmaan voi hakea henkilö, jolla on soveltuva korkeakoulututkinto ja tiedekunnan valintaperusteissa määrittelemät opinnot. Suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin on eri hakuajat.

Hae yhteishaussa Jyväskylän yliopiston maisteriopintoihin!

Maisterivaiheen opinnot

Jyväskylän yliopistoon voidaan hyväksyä opiskelijoita suorittamaan pelkästään ylempää korkeakoulututkintoa (maisteri). Koulutus on suunniteltu siten, että maisterin tutkinto on aiemmin suoritettujen opintojen pohjalta mahdollista suorittaa päätoimisesti opiskellen noin kahdessa vuodessa (2 - 2,5 v). Suomenkieliseen maisteri koulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa. Maisterivaiheen opinnoista käytetään myös nimitystä maisteriohjelma. Maisteriohjelmat johtavat maisterin tutkintoon samalla tavalla kuin maisteriopinnot, mutta ne voivat olla myös erillisen opetussuunnitelman mukaisia ja monitieteisiä.

Maisteriopintoihin tai maisteriohjelmaan voi hakea henkilö, jolla on soveltuva alempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai muu vastaava tutkinto. Lisätietoa saa kunkin hakukohteen valintaperusteista.

Näin haet

Voit hakea suomenkielisiin maisteriopintoihin Jyväskylän yliopistoon korkeakoulujen yhteishauissa Opintopolku.fi -palvelussa. Englanninkielisiin maisteriohjelmiin on eri hakujat, ks. täältä.

  • Kevään 2018 yhteishaun hakuaika on 14.3.-28.3.2018. Hakuaika alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 15.00. 

Tarkista, että valitset lomakkeelle oikean vaihtoehdon, sillä hakukohteita ei voi vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Hakukohteen nimestä käy ilmi, että kyseessä on maisterihaku. Vaikka sinulla on jo korkeakoulututkinto, voit hakea myös kandidaatin ja maisterin tutkintoon (3 v + 2 v).

Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit kirjautua Oma Opintopolku -palveluun, jos sinulla on verkkopankkitunnukset, sähköinen henkilökortti tai mobiilivarmenne. Oma Opintopolku -palvelussa voit muokata lomakettasi hakuaikana, päivittää yhteystietojasi, tarkistaa valinnan tuloksen ja ottaa opiskelupaikan vastaan sekä ilmoittautua läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Hakulomakkeen voi täyttää vain kerran (eli muutokset voit tehdä kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun). Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja teet useita hakemuksia, niistä viimeinen jää voimaan.

Saat hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen myös liitepyynnöt ja secure linkin, jonka kautta pääset muuttamaan hakutoiveitasi hakuaikana.

Hakemuksen liitteet

Kun täytät hakemuksen Opintopolku.fi -palvelussa sinulle kerrotaan yhteenveto tarvittavista liitteistä, palautusaika ja palautusosoite, kun olet lähettänyt hakemuksen. Näet liitepyynnöt myös www.opintopolku.fi sivulta kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Liitteestä riittää kopio hakuvaiheessa. Et saa erillistä kuittausta siitä, että liitteesi on saapunut perille. Tarvittavista liitteistä kerrotaan myös Opintopolku.fi -palvelussa hakukohteen tiedoissa.

Tulosten julkistaminen

Ks. opiskelijavalinnan tulokset.

Varasijat

Ks. varasijat.

Opiskelupaikan vastaanotto

Ks. opiskelupaikan vastaanotto.

Yhden korkeakoulupaikan sääntö

Ks. yhden paikan sääntö.

Tilastot

Maisterihaut ovat olleet osana erillishakua kevääseen 2016 saakka (lukuunottamatta liikuntatieteellistä tiedekuntaa, jolla maisterihaut ovat pääsääntöisesti olleet yhteishaussa), jolloin ne siirtyivät osaksi yhteishaun hakuaikaa.

Maisterihakukohteiden hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet (kevät 2016).

Humanistinen tiedekunta (kevät 2015) hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet.

Informaatioteknologian tiedekunta (kevät 2015) hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu (kevät 2015) hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet.

Kasvatustieteiden tiedekunta (kevät 2015) hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet.

Liikuntatieteellinen tiedekunta ks. kevään 2015 yhteishaun tilasto.

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta (kevät 2015) hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet.

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta (kevät 2015) hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet.

 

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,