Maisteriohjelmat

Maisteriohjelmaan voi hakea henkilö, jolla on soveltuva korkeakoulututkinto ja tiedekunnan valintaperusteissa määrittelemät opinnot. Suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin on eri hakuajat.

Hae Jyväskylän yliopistoon maisteriopintoihin! Koulutus on suunniteltu siten, että maisterin tutkinto on aiemmin suoritettujen opintojen pohjalta mahdollista suorittaa päätoimisesti opiskellen noin kahdessa vuodessa (2 - 2,5 v). Suomenkieliseen maisterikoulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa. Maisterivaiheen opinnoista käytetään myös nimitystä maisteriohjelma. Maisteriohjelmat johtavat maisterin tutkintoon samalla tavalla kuin maisteriopinnot, mutta ne voivat olla myös erillisen opetussuunnitelman mukaisia ja monitieteisiä.

Maisteriopintoihin tai maisteriohjelmaan voi hakea henkilö, jolla on soveltuva alempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai muu vastaava tutkinto. Lisätietoa saa kunkin hakukohteen valintaperusteista.

Näin haet

Voit hakea suomenkielisiin maisteriohjelmiin Jyväskylän yliopistoon korkeakoulujen yhteishauissa Opintopolku.fi -palvelussa. Englanninkielisiin maisteriohjelmiin on eri hakuaika, ks. lisätietoa täältä.

Kevään 2018 yhteishaun hakuaika on 14.3.-28.3.2018. Hakuaika alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 15.00. 

Tarkista, että valitset lomakkeelle oikean vaihtoehdon, sillä hakukohteita ei voi vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Hakukohteen nimestä käy ilmi, että kyseessä on maisterihaku. Vaikka sinulla on jo korkeakoulututkinto, voit hakea myös kandidaatin ja maisterin tutkintoon (3 v + 2 v).

Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit kirjautua Oma Opintopolku -palveluun, jos sinulla on verkkopankkitunnukset, sähköinen henkilökortti tai mobiilivarmenne. Oma Opintopolku -palvelussa voit muokata lomakettasi hakuaikana, päivittää yhteystietojasi, tarkistaa valinnan tuloksen ja ottaa opiskelupaikan vastaan sekä ilmoittautua läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Hakulomakkeen voi täyttää vain kerran (eli muutokset voit tehdä kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun). Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja teet useita hakemuksia, niistä viimeinen jää voimaan.

Saat hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen myös liitepyynnöt ja secure linkin, jonka kautta pääset muuttamaan hakutoiveitasi hakuaikana.

Hakemuksen liitteet

Kun täytät hakemuksen Opintopolku.fi -palvelussa, sinulle kerrotaan hakemuksen lähetettyäsi yhteenveto tarvittavista liitteistä, niiden palautusaika ja palautusosoite. Näet liitepyynnöt myös www.opintopolku.fi-sivulta kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Liitteestä riittää kopio hakuvaiheessa. Et saa erillistä kuittausta siitä, että liitteesi on saapunut perille. Tarvittavista liitteistä kerrotaan myös Opintopolku.fi-palvelussa hakukohteen tiedoissa.

Tulosten julkistaminen

Ks. opiskelijavalinnan tulokset.

Varasijat

Ks. varasijat.

Opiskelupaikan vastaanotto

Ks. opiskelupaikan vastaanotto.

Yhden korkeakoulupaikan sääntö

Ks. yhden paikan sääntö.

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,