Todistus englannin tai suomen kielen taidosta

Jos osoitat kielitaitosi kielitestillä, varaa testiaika hyvissä ajoin. Kielitestin suorittamiseen liittyvät järjestelyt ovat hakijan omalla vastuulla. Kielitestien tulokset ovat yleensä voimassa kaksi vuotta. Testituloksen tulee olla voimassa koko hakuajan. Testituloksen voimassaoloaika ei siis saa umpeutua ennen hakuajan päättymistä.  

Kansainvälisten kielitestien todistukset

IELTS Academic

Kun pyydät IELTS testikeskusta toimittamaan kielitestituloksesi meille, kirjoita testituloksen saajaksi University of Jyväskylä. Hyväksymme sähköisen testituloksen vain, kun se on annettu käyttöömme verkon kautta testin järjestäjän toimesta.

Paperi kopiot IELTS tulosliuskoista hyväksytään sekä testin järjestäjän että hakijan lähettäminä. Tulosliuskoja ei tarvitse oikeaksi todistaa, koska testitulos varmennetaan aina testin järjestäjältä. Huomaa, että sähköpostitse lähetettyjä trf-linkkejä ei hyväksytä.

Huomaa, että hyväksymme vain IELTS Academic testituloksia. General-tason testien tuloksia ei hyväksytä osoitukseksi hakijan kielitaidosta.

Huomaa myös, että suoritettuasi testin kestää yleensä noin 13 päivää ennen kuin testitulos julkaistaan. Testiaika on suositeltavaa varata hyvissä ajoin ennen hakuajan alkamista.

TOEFL

Kun pyydät TOEFL testikeskusta toimittamaan tuloksesi meille, syötä Score Report Recipient -kenttään Jyväskylän yliopiston Institution Code, joka on 9818. Testikeskuksen tulee lähettää tulosliuska suoraan Jyväskylän yliopistolle tai antaa se käyttöömme sähköisesti. Huomaa, että hakijan lähettämään testitulosta ei hyväksytä. Kun olet saanut tiedon testituloksestasi, kestää noin kolme viikkoa ennen kuin testitulos saapuu Jyväskylän yliopistoon.

CAE/CPE

Lähetä testituloksesi Jyväskylän yliopistolle sähköisen hakemuksesi liitteenä. Tuloksesi varmennetaan testin järjestäjältä. Syötä sähköisen hakulomakkeen Lisätietoja -kenttään seuraavat koodit: Candidate’s ID (3 kirjainta ja 6 numeroa) ja secret code (4 numeroa). Koodit löytyvät Confirmation of Entry and Timetable -dokumentistasi. Jos sinulla ei ole koodeja, ota yhteyttä: Cambridge ESOL. Huomaa, että ennen vuotta 2005 suoritettuja testejä ei hyväksytä.

PTE Academic

Pearson Test of English (PTE) Academic on paperiton testi, jonka tulokset ovat tyypillisesti saatavilla 5 työpäivän kuluessa testitilaisuudesta. Kun olet saanut testituloksesi, lähetä se Jyväskylän yliopistolle PTE-tilisi kautta. Valitse maaksi ‘Contry’ Finland ja instituutioksi ‘Institution’ University of Jyväskylä ja klikkaa ‘Search’. Valitse sitten University of Jyväskylä ja vahvista tilauksesi. Tämän jälkeen testituloksesi tulisi olla käytössämme 48 tunnin sisällä. Huomaa, että online testitulokset hyväksytään vain testin järjestäjän toimittamina.  

Kansallisen kielitutkinnon todistus

Opetushallituksen kansallinen yleisen kielitutkinnon (YKI) todistus englannin tai suomen kielen taidosta

Lähetä pdf-kopio testituloksestasi Jyväskylän yliopistoon sähköisen hakemuksesi liitteenä. Tuloksesi varmennetaan testin järjestäjältä.

Jyväskylän yliopisto hyväksyy vuonna 2012 tai sen jälkeen suoritettujen yleisten kielitutkintojen todistuksia. Huomaa, että vähintään tasoa 5 vastaavan kielitaidon voi osoittaa vain ylimmän (Advanced) tason testillä.

Huomaa myös, että virallinen tutkintotodistus lähetetään testin suorittaneelle postitse noin kahden kuukauden kuluttua tutkintopäivästä. Testi on suositeltavaa suorittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan alkamista.

Valtionhallinnon kielitutkinnon todistus suomen kielen taidosta

Liitä virallisesti oikeaksi todistettu kopio todistuksestasi sähköiseen hakemukseesi ja lähetä sama virallisesti oikeaksi todistettu kopio todistuksesta Jyväskylän yliopistolle myös postitse hakuajan päättymiseen mennessä. Kopion tulee olla suomalaisen julkisen notaarin maistraatissa virallisesti oikeaksi todistama (lisätietoja Maistraatin verkkosivuilta).