Ohjaus maahanmuuttajille

Maahanmuuttajille suunnattu ohjaus ja neuvonta hakijapalveluissamme tarjoaa tukea korkeakoulutuksesta kiinnostuneille ja opiskelemaan hakeville, Suomessa asuville henkilöille. Palvelu kuuluu yliopiston SIMHE - Supporting Immigrants in Higher Education in Finland maahanmuton vastuukorkeakoulutoimintaan.

Jos olet muuttanut Suomeen ja tarvitset tietoa korkeakoulutuksesta, opiskelemaan hakemisesta tai korkeakoulututkintosi täydentämisestä, voit ottaa yhteyttä hakijapalveluidemme ohjaukseen ja neuvontaan. Voit varata ajan henkilökohtaiseen ohjauskeskusteluun. Neuvontaa tarjotaan myös pienryhmille ja opintoinfoissa.

Ohjaus perustuu yksilöllisesti käytävään keskusteluun. Keskustelussa suunnitellaan henkilön omaan koulutustaustaan, ammattiin, kielitaitoon ja kiinnostuksen kohteisiin perustuva polku korkeakouluopintoihin tai tutkinnon täydentämiseen Suomessa. Opintomahdollisuudet, hakuajat ja hakujen käytännöt vaihtelevat eri korkeakouluissa, minkä vuoksi ohjauksessa selvitetään suunnitelmaa tukevia aikatauluja ja jatkoneuvontaa. Keskustelu on luottamuksellinen ja etenee ohjattavan ajatuksia kunnioittaen. Keskustelu käydään kasvokkain, videopuheluna verkossa tai puhelimitse. Keskustelun kielet ovat suomi ja englanti, ja kesto on noin yksi tunti. Tarpeen mukaan keskustelua voidaan jatkaa uudella tapaamisella. 

Voit kysyä lisätietoja ja varata ajan ohjauskeskusteluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen . Voit myös soittaa suunnittelija Marita Häkkiselle numeroon 040 805 4913.

Ohjauksessa kartoitetaan opiskelumahdollisuuksia Jyväskylän yliopiston lisäksi koko suomalaisessa korkeakouluverkostossa mukaan lukien yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Palvelu on osa maahanmuuton vastuukorkeakoulujen SIMHE - Supporting Immigrants in Higher Education in Finland -toimintaa.