Opiskelupaikan vastaanotto

Opiskelupaikan vastaanotto

Opiskelupaikka otetaan vastaan Opintopolku.fi-palvelussa, jonka jälkeen läsnäoloilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle tehdään OILI-ilmoittautumispalvelussa. Tässä esitetyt menettelyt tai määräajat eivät koske englanninkielisiin maisteriohjelmiin hakevia, joiden tulee toimia hyväksymiskirjeessä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Ota sinulle tarjottu opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa.

  • Jos sinut on hyväksytty kevään 2018 haussa viimeistään 28.6.2018, opiskelupaikka täytyy ottaa vastaan viimeistään 10.7.2018 klo 15.00 mennessä.
  • Kevään 2018 siirtohaussa saatu paikka on vastaanotettava viimeistään 31.7.2018 klo 15:00 ja syksyn 2018 siirtohaussa saatu paikka on vastaanotettava viimeistään 31.12.18 klo 15:00.

Huom! Jos sinut hyväksytään varasijalta, saat henkilökohtaisen opiskelupaikan vastaanottoajan, joka on 10 vuorokautta.  

Yhteishaussa tarjotun paikan voit ottaa vastaan joko sitovasti tai ehdollisesti. Ehdollinen opiskelupaikan vastaanottaminen tarkoittaa, että voit edelleen tulla varasijalta hyväksytyksi prioriteettijärjestyksessä ylemmäs sijoittamaasi hakukohteeseen. Jos et kuitenkaan tule hyväksytyksi mihinkään niistä varasijalta, ehdollinen opiskelupaikan vastaanottaminen muuttuu automaattisesti sitovaksi. Erillishauissa (englanninkielisten maisteriohjelmien haku ja siirtohaut) voit ottaa paikan vastaan ainoastaan sitovasti. Opiskelupaikan vastaanottoa ei voi perua.

Katso tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanotosta yhteishaussa opintopolku.fi -palvelusta.

Ilmoittautuminen läsnä olevaksi

Kevään 2017 valinnoissa opiskelupaikan saaneiden uusien opiskelijoiden on ilmoittauduttava 21.8.2017 klo 15:00 mennessä.

Syksyn 2017 valinnoissa opiskelupaikan saaneiden uusien opiskelijoiden on ilmoittauduttava 5.1.2018 klo 15:00 mennessä.

Ilmoittautuminen läsnä tai poissa olevaksi on pakollista.

Kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan Opintopolussa (tai ehdollisesti vastaanottamasi paikka on muuttunut sitovaksi), Oma Opintopolku -palveluun ilmestyy ”Ilmoittaudu”-painike, jonka kautta pääset siirtymään OILI-ilmoittautumispalveluun. OILI-palvelussa on mahdollista ilmoittautua vain läsnä olevaksi (jos olet ilmoittautumassa poissa olevaksi koko lukuvuodeksi tai yhdeksi lukukaudeksi, ks. ohjeet täältä). 

  • Ilmoittautuminen on tehtävä määräajassa. Ks. ohjeet uudelle opiskelijalle.
  • Jos sinulla on myös vanha opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistossa, johon et ole vielä ilmoittautunut läsnä olevaksi, voit tehdä ilmoittautumisen OILI-palvelun kautta. Jos sinulla on vanha opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistossa ja olet jo ilmoittautunut siihen läsnä olevaksi, voit ilmoittautua uuteen opiskeluoikeuteen laittamalla sähköpostin osoitteeseen hakijapalvelut@jyu.fi.

Ilmoittautuminen poissa olevaksi

Voit ilmoittautua ensimmäisenä lukuvuonna poissa olevaksi ainoastaan seuraavista syistä (yliopistolaki):

  • suoritat asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  • olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  • olet oman sairautesi tai vammasi vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojasi.

Poissa olevaksi ilmoittautumista et voi tehdä sähköisessä OILI-palvelussa vaan sinun on toimitettava paperinen ilmoittautumislomake hakijapalveluun. Ks. tarkemmat tiedot ja ohjeet täältä.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,