Oletko sinä ensi syksyn kv-tutor?

Haemme motivoituneita ja kansainvälisyydestä kiinnostuneita kv-tutoreita ensi syksylle!

Photo by Solja Ryhänen

Kv-tutorin työ

Ryhtymällä kv-tutoriksi saat arvokasta kansainvälistä kokemusta, joka näyttää hyvältä myös cv:ssäsi. Kv-tutorin tehtäviin kuuluu auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita sopeutumaan uuteen maahan, kaupunkiin ja yliopistoon. Tutorin työ painottuu lukukauden alkuun, mutta senkin jälkeen ulkomaalaiset opiskelijat kääntyvät tutorin puoleen pulmatilanteissa. Tarjoamme tutorointiin koulutuksen ja tutoroinnista maksetaan palkkio.

Haku

• Hakulomake: https://opiskelu.jyu.fi/en/study/be-part-of-our-community/become-a-student-tutor-for-new-international-students
  • Haku päättyy 1.3. klo 24.00.
  • Ryhmähaastattelut 14.3.
  • Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 3.4. mennessä
  • Jos et ole aikaisemmin toiminut kv-tutorina, osallistuminen sekä haastatteluun että koulutukseen on pakollista ja siten myös ehto mahdolliselle tutoriksi valinnalle.
  • Jos olet parhaillaan opiskelijavaihdossa tai työharjoittelussa ulkomailla, etkä voi osallistua tutorhaastatteluun tai -koulutukseen, sinua haastatellaan sähköpostin välityksellä.

Valinnat

Tutorien valinta tehdään mm. hakijan kansainvälisen kokemuksen ja motivaation perusteella. Ulkomaankokemus, tai kansainvälisessä toiminnassa (esim. JYYn kv-valiokunta, IDESCO tai ESN) mukana oleminen nähdään etuna. Kielitaidoksi riittää hyvä englannin kielen taito, mutta muutakin kielitaitoa pääsee varmasti treenaamaan. Opiskelijat pyritään jakamaan ryhmiin ensisijaisesti siten, että he opiskelisivat samassa tiedekunnassa kuin tutorkin. Tämän takia valinnat riippuvat myös siitä, kuinka paljon kuhunkin tiedekuntaan tulee kv-opiskelijoita.

Tutoriksi valittujen edellytetään osallistuvan tutorkoulutukseen. Vaihdossa oleville järjestetään erillinen tutorkoulutus elokuun alussa.

Tutoroinnin ajoitus

Suurin osa opiskelijoista saapuu elokuun lopussa, mutta tarjoamme osalle tutoreista mahdollisuuden aloittaa tehtävät jo elokuun alussa. Voit ilmoittaa hakulomakkeessa milloin olet käytettävissä. Huom! Jos olet opiskelijavaihdossa tai työharjoittelussa ulkomailla ja osallistut elokuun tutorkoulutukseen, voit aloittaa tehtävät vasta elokuun lopussa.

Kv-tutorinfot

Oletko kiinnostunut kv-tutoroinnista, mutta et oikein tiedä mistä hommassa on kyse? Helmikuun aikana järjestetään kaksi kv-tutorinfoa jossa saat tietoa ja vastauksia kysymyksiisi! Infossa saat tietää kaiken tarvittavan tutorointiin ja hakemiseen liittyen sekä saat kuulla myös kv-tutorin kokemuksia. Kv-tutorinfojen ajankohdat ilmoitetaan viikolla 6.

Kalenteriin merkittäväksi

Tärkeitä päivämääriä hakua koskien, merkkaa jo kalenteriisi!

• Haku päättyy 1.3. klo 24.00
  • Ryhmähaastattelut 14.3.
  • Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 3.4. mennessä
  • Tutorkoulutus 5.5. klo 9-16 ja 6.5 klo 9-12.
  • Tutorkertaus 31.7. klo 12-15 niille jotka tutoroivat elokuun alusta alkaen, ja 25.8. klo 9-12 niille jotka tutoroivat elokuun lopusta alkaen

Lisätietoja ja hakulomake

Kysy lisää

JYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija Agnes Stojcsics | kv-asiantuntija(a)jyy.fi