Opiskele Pohjoismaissa! Nordlys-haku lv. 2018-2019 käynnissä

Haluatko opiskella omaa pää- tai sivuainettasi toisessa pohjoismaisessa yliopistossa?

Jokulsarlon glacier lagoon. Photo by Moyan Brenn

Nordlys on pohjoismainen opiskelijavaihto-ohjelma, jonka kautta voit hakea yhdeksi lukukaudeksi opiskelemaan johonkin Nordlys-verkoston 27 yliopistosta. Nordlys-vaihtoon voivat hakea ne JY:n perustutkinto-opiskelijat, joiden omalla laitoksella ei ole omaa pohjoismaista Nordplus-verkostoa.

Vaihtokohteet

NORDLYSin kautta voi hakea seuraaviin yliopistoihin:

Tanska:

• Aalborg Universitet (maks. 1 vaihtopaikka / lukukausi; TOEFL/IELTS-testi vaaditaan vaihtoon nimetyiltä)
  • Aarhus Universitet (maks. 2 vaihtopaikkaa / lukukausi; ei mahdollista valita kauppatieteiden, psykologian, valtio-opin tai oikeustieteen kursseja)
  • Fróðskaparsetri Føroya
  • Ilisimatusarfik (maks 2 vaihtopaikkaa / lukukausi;TOEFL/IELTS-testi vaaditaan, jos aikoo osallistua englanninkielisille kursseille)
  • Kobenhavns Universitet (maks. 2 vaihtopaikkaa/lukukausi; ei mahdollista valita seuraavien alojen opintoja: Business, Accounting, Financing, Marketing, Management, Engineering, Design, Architectural Design, Cognition and Communication, Global Development, Security Risk Management, Advanced Migration Studies, Applied Cultural Analysis, Dentistry, Medicine; TOEFL/IELTS-testi vaaditaan joillekin aloille)
  • Syddansk Universitet, Odense (maks. 2 vaihtopaikkaa / lukukausi)
  • Roskilde Universitet (TOEFL/IELTS-testi vaaditaan vaihtoon nimetyiltä)

Islanti:

• Háskóli Íslands, Reykjavik (maks. 1 vaihtopaikka / lukukausi; taloustieteiden kurssit avoinna vain maisteritasolla; terveystieteiden kursseissa rajoituksia; TOEFL/IELTS-testi vaaditaan joiltain EU-alueen ulkopuolelta tulevilta kansalaisilta)
  • Háskólinn í Reykjavík (maks. 2 vaihtopaikkaa / lukukausi; ei avoinna: MBA, Iceland School of Energy, MSc in Clinical Psychology; TOEFL/IELTS-testi vaaditaan muilta kuin Pohjoismaiden tai Alankomaiden kansalaisilta.)
  • Háskólinn á Akureyri (ei mahdollista opiskella fysioterapiaa)

Norja:

Ruotsi:

Suluissa on vaihtopaikkojen määrä, mikäli se on rajoitettu, sekä mahdolliset alakohtaiset rajoitukset.

Hakeminen

Haku lukuvuoden 2018-2019 Nordlys-vaihtopaikkoihin alkaa helmikuun alussa ja päättyy 1.3.2018 klo 23:59.Huomioi, että myös vaaditut liitteet on ladattava hakuajan päättymiseen mennessä.

Vaihtopaikkaa voi hakea yhdeksi lukukaudeksi joko syyslukukaudelle 2018 tai kevätlukukaudelle 2019. Etusijalla valinnoissa ovat ne, jotka eivät pääse vaihtoon ko. yliopistoon oman laitoksen Erasmus-vaihdon puitteissa.

Hakuohjeet ja hakuportaali (ohjeet englanniksi)

Liitteet:

1. Kielitaitodistus
Todistus siitä, että olet opiskellut kieltä, jolla aiot ulkomailla opiskella.

• Jos olet opiskellut ko. kieltä Jyväskylän yliopistossa ja suorituksesi näkyvät opintorekisteriotteellasi, ei kielitaitotodistusta tarvitse liittää hakemukseen.
  • Jos opintorekisteriotteellasi ei näy merkintää kohdemaan kielen opinnoista, voit liittää kielitaitotodistukseksi esim. lukion päättötodistuksen, kielikurssitodistuksen tms.
2. Todistus Jyväskylän yliopiston ulkopuolella suoritetuista opinnoista

Jos olet suorittanut korkeakouluopintoja Jyväskylän yliopiston ulkopuolella, esim. avoimessa yliopistossa tai toisessa korkeakoulussa, ja opintoja ei ole sisällytetty Jyväskylän yliopiston opintoihisi, liitä erillinen todistus ko. opinnoista hakemukseesi.

Apuraha

Jokainen Nordlys-vaihtoon valittu saa Nordlys-apurahan, joka lv. 2018-2019 on 200 €/kk. Lisäksi maksetaan matka-apurahaa, joka on 330 € Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, 660 € Islantiin ja Färsaarille ja 1300 € Grönlantiin. Lisäksi voit haluessasi nostaa kotimaista opintotukea (ja -lainaa) ulkomailla. Opiskelu vaihtoyliopistossa on ilmaista.

Suurimmat kustannukset vaihdon aikana muodostuvat asumis-, ruokailu- ja matkakuluista.