Aseta tavoitteet ja kartoita lähtötilanteesi

Jotta hyötyisit mahdollisimman paljon ulkomaan jaksostasi, aseta vaihdollesi tavoitteet.

Mitä ominaisuuksiasi haluat kehittää?

Jotta hyötyisit mahdollisimman paljon alkavasta ulkomaan jaksostasi, kannattaa ennen vaihtoa asettaa vaihdolle tavoitteita. Mitä odotuksia sinulla on ulkomaan jaksolle? Haluatko kehittää esim. kielitaitoasi, ongelmanratkaisutaitojasi, yhteistyökykyäsi, viestintätaitojasi, kulttuurien tuntemustasi, kykyä toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kautta jne.? Haluatko kehittää uusia ominaisuuksia (esim. sitkeys, sopeutuvaisuus)? Toivotko itseluottamuksesi ja itsetuntemuksesi kasvavan?

Jyväskylän yliopistossa on myös määritetty osaamistavoitteet ulkomaanjaksolle, joten kannattaa tutustua myös niihin.

Jos kotilaitoksellasi on käytössä esim. ePortfolio, vaihdon aikaisia tavoitteita ja odotuksia voi olla mahdollista määritellä sen kautta.

Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen kurssi XYHX009 Kulttuurienväliset työelämävalmiudet, 3 op / ECTS tarjoaa työkaluja ja ideoita omien kansainvälistymis-ja työelämävalmiuksien vahvistamiseen ja esille nostamiseen, sekä antaa valmiuksia uuden opiskeluympäristön kohtaamiseen. Vaihdon aikana opiskelija hyötyy ja hyödyntää saamiaan työkaluja ohjatuin lyhyin tehtävin ja palattuaan raportoi ja pohtii kokemuksiaan ja oppimastaan muodossa, joka konkreettisesti palvelee myös oman alansa kansainväliseksi asiantuntijaksi kasvavaa opiskelijaa.

Kurssi XYHX009 Kulttuurienväliset työelämävalmiudet (Intercultural professional competencies) järjestetään keväällä 2018 (syksyllä 2018 vaihtoon lähteville).

Ilmoittautuminen korpissa (tiedot löytyvät kurssin koodilla). Pikalinkki: https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=226434