Asuntoasiat

Hae asuntoa kohdekaupungista mahdollisimman hyvissä ajoin

Asunnon hakeminen ulkomailta

Useimmat vaihtoyliopistot avustavat vaihto-opiskelijoitaan asunnon hankkimisessa.  Yleensä vaihto-opiskelijan on täytettävä asunnonhakukaavake ja postitettava/lähetettävä se sähköisesti kohdeyliopistoon. Kaavake kannattaa lähettää ajoissa, sillä asuntolapaikat myönnetään usein hakujärjestyksessä.

Mikäli yliopistolla ei ole opiskelija-asuntolaa, kysy vinkkejä yksityisistä vuokranantajista kohdeyliopiston kv. toimistosta tai edellisen vuoden vaihto-opiskelijoilta. Voit etsiä asuntoa vaihtokohteestasi käyttämällä yksityisiä palveluita:

Oma asunto vuokralle

Jossakin em. palveluissa voit samalla halutessasi antaa oma asuntosi vuokralle Jyväskylään tulevan vaihto-opiskelijan kanssa (tämä ei pakollista). Etenkin syksyllä on kysyntää yksityisille asunnoille Jyväskylässä, joten vuokrausilmoituksen jättämistä kannattaa harkita. Omaa asuntoa voi ilmoitella vuokralle myös JYY:n asuntopalstan kautta.

Asumisoikeuden säilyminen

Voit siirtää asumisoikeuttasi Kortepohjan ylioppilaskylässä ulkomailla tapahtuvan vaihdon tai työharjoittelun ajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että muutat Kortepohjasta pois vaihdon alkaessa ja voit saada ilmoittamanasi paluupäivänä saman tyyppisen asunnon kuin missä aiemmin asuit. Vakuutta ei palauteta väliaikana. Voit ilmoittaa asumisoikeuden siirrostasi palauttamalla Ilmoitus tilapäisestä muutosta -lomakkeen JYY Asukaspalveluihin vähintään yhtä kalenterikuukautta ennen. Liitteeksi lomakkeeseen tarvitaan todistus vaihtoon lähdöstäsi. Kv. palvelut lähettää ko.todistuksen sähköpostitse Erasmus-, Nordlys-, kahdenvälisiin ja FIRST-vaihtoihin lähteville. Nordplus-vaihtoon lähtevä voi pyytää omaa laitosta kirjoittamaan todistuksen vaihtojaksosta.

KOASilla asumisoikeutta ei ole mahdollista siirtää vaihdon ajaksi.  Vaihtoehtoina on pitää asunto, välivuokrata asunto (ks. lisätietoja alla) tai irtisanoa se ja hakea asuntoa uudelleen vaihdon päätyttyä.

Asunnon välivuokraus

Kortepohjan ja KOASin opiskelija-asunnon voi tietyin ehdoin myös välivuokrata. Katso tarkemmat ohjeet Kortepohjan ja KOASin verkkosivuilta.