Osoitteenmuutos ulkomaille muutettaessa

Tee ilmoitus muutostasi sekä postille että maistraatille vaihtoon lähtiessäsi

Osoitteenmuutos väestörekisteriin (maistraattiin)

Sinun on ilmoitettava ulkomaan osoitteesi maistraatille, jos vaihto kestää yli kolme kuukautta. Maistraatti merkitsee uuden tilapäisen asuinpaikkasi väestötietojärjestelmään. 

Tilapäisen asuinpaikan muutos ei aiheuta muutosta vakinaisen asumisen perusteella tehtyihin merkintöihin eikä siten myöskään kotikunnan määräytymiseen. Kotikuntasi ei siis muutu tilapäistä asuinpaikkaa koskevan ilmoituksen johdosta. 

Osoitteenmuutos postille

Ilmoita postille osoitteenmuutoksesta heti, kun tiedät muuttavasi. Käännä postisi esim. vanhempiesi osoitteeseen vaihtosi ajaksi Osoitteenmuutoksen perusteella posti edelleenlähettää lakisääteisesti vanhaan osoitteeseen saapuneet kirjelähetykset sekä yleispalvelupaketit (Postipaketti-tuote), ellei lähettäjän kanssa ole toisin sovittu. Huom! Lehtiä ei edelleenlähetetä pelkän osoitteenmuutoksen perusteella. Postin muuttoilmoituksen kautta tieto uudesta osoitteestasi menee kuitenkin tietyille organisaatioille automaattisesti. Lisätietoja: https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/palvelut/muuttaminen-ja-osoitteenmuutos.html.  

Muista perua lehtitilaukset vaihtosi ajalta tai ilmoittaa uusi osoitteesi lehden tilaajarekisteriin, ellei sitä ole mainittu em. listalla!

Voit ilmoittaa postin muutosilmoituksella myös pelkän ulkomaan osoitteesi, jolloin posti lähettää edelleen ulkomaille tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 50 grammaan asti. Muut lähetykset palautetaan lähettäjälle tai käsitellään perillesaamattomina.

Osoitteenmuutosilmoituksen tekeminen

Voit tehdä osoitteenmuutoksen maistraatille ja postille samalla lomakkeella:

http://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ 

Huom! Mikäli et halua kääntää postejasi ulkomaan osoitteeseen, sinun tulee tehdä kaksi erillistä muuttoilmoitusta:

  • toinen postille, jolla ilmoitat osoitteen kotimaassa, mihin postisi käännetään
  • toinen maistraatille, jolla ilmoitat ulkomaanosoitteesi