Vaihtokohteeseen tutustuminen

Hanki tietoa kohdeyliopistostasi mahdollisimman monesta eri lähteestä

Kohdeyliopiston verkkosivut, oppaat ja infopaketit

Käy vaihtoyliopistosi kotisivuilla tutustumassa yliopiston palveluihin ja kurssitarjontaan tai kysele tietoja sähköpostilla vaihtoyliopistosta. Useat yliopistot lähettävät vaihtoon saapuville infopaketin tarvittavine lomakkeineen. Hyvä maakohtainen tietolähde on esim. opetushallituksen maatietosivut. Tiedekuntasi kv. asioiden yhdyshenkilö ja yliopiston kansainväliset palvelut avustavat vaihtoon lähteviä käytännön asioiden hoitamisessa, mutta muista, että olet viime kädessä itse vastuussa vaihdostasi.

Varmista, että saat kohdeyliopistosta hyväksymiskirjeen tai sähköpostiviestin, joka vahvistaa, että tulosi kohdeyliopistoon on heidän osaltaan hyväksytty. Vasta tämän jälkeen kannattaa esim. varata lentoliput. Lisäksi tieto opintosuunnitelman hyväksynnästä on tärkeä (erityisesti niille Erasmus-opiskelijoille, jotka opiskelevat jotain muuta ainetta, kuin minkä alan vaihtopaikasta on kyse). Nordlys-opiskelijoiden tulee toimittaa kopio hyväksymiskirjeestä ja hyväksytystä opintosuunnitelmasta (Learning Agreement) kv. palveluihin.

Toisinaan yliopistot eivät vastaa sähköpostitiedusteluihin yhtä nopeasti kuin mihin olet tottunut Suomessa. Jos et saa vastausta viesteihisi, puhelinsoitolla voi joissakin maissa selvittää asian nopeammin.

Vaihdossa olleet sekä JY:ssa parhaillaan vaihdossa olevat opiskelijat

Edellisten vuosien vaihto-opiskelijat osaavat parhaiten kertoa vaihtokohteeseen liittyvistä yksityiskohdista: opiskelukäytänteistä, asunnon hankkimisesta, maan hintatasosta jne. Kysy opiskelijoiden yhteystietoja kv. palveluista tai tiedekunnan kv. yhdyshenkilöltä.

Voit olla myös yhteydessä vaihtokohteesta Jyväskylään saapuneihin opiskelijoihin. He neuvovat mielellään kotiyliopistoonsa tulevia opiskelijoita. Vaihto-opiskelijat tavoittaa lähettämällä viestiä heidän Foreign Student News –sähköpostilistalleen: fs-news[at]lists.jyu.fi. Kv. palveluiden kautta voit saada kysymyksesi myös saapuvien opiskelijoiden facebook-ryhmään.

Vaihtoraportit ja vaihtoblogit

Kv. palvelujen verkkosivuilla on vaihdossa olleiden vaihtoraportteja sekä vaihtoblogeja, joihin kannattaa käydä tutustumassa ja lukemassa hyviä vinkkejä jo vaihdossa olleilta opiskelijoita.