Aasiaan

Opiskelu Aasiassa

Japaniin ja Kiinaan hakevat opiskelijat suuntaavat sinne pääsääntöisesti opiskelemaan maan kieltä ja kulttuuria. Monissa yliopistoissa on oma ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattu ohjelmansa aiheen opiskeluun. Opetus tapahtuu pienryhmissä ja opetusmenetelmät ovat usein hyvin perinteiset.

Opetus on usein maan omalla kielellä, tosin alkeistasolla voidaan järjestää englannin kielinen ryhmäkin. Vähintään japanin / kiinan alkeiden osaaminen on suositeltavaa, mutta mahdollisuudet päästä vaihtoon ovat paremmat niillä, jotka ovat kielen opinnoissa pisimmällä.

Korealaiset yliopistot tarjoavat paljon kursseja ja ohjelmia englanninkielellä. Korea onkin kiinnostava vaihtoehto Aasiasta kiinnostuneille, jotka eivät ole opiskelleet aasialaisia kieliä.

Vaihto-ohjelmien kautta on mahdollista hakea myös mm. Arabi-Emiraatteihin, Indonesiaan, Malesiaan, Thaimaaseen ja Vietnamiin.

Vaihto-ohjelmat

Aasiaan on mahdollista hakea ISEP-ohjelman sekä yliopiston kahdenvälisten vaihtokohteiden kautta.

Opiskelijaelämää

Aasialaiset opiskelijat ovat hyvin kiinnostuneita ulkomaalaisista, joten heidän kanssaan on helppo ystävystyä. Yliopistoilla on vapaa-ajantoimintaa ja monet ulkomaalaiset osallistuvat mielellään matkoille tai harrasteryhmiin, joiden kautta voi oppia esim. paikallista ruoka- tai urheilukulttuuria.

Asunto aasialaisista yliopistoista löytyy paikallisesta opiskelija-asuntolasta.