Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan

Jyväskylän yliopiston opiskelijavaihdot Pohjois- ja Etelä-Amerikassa

Vaihto-ohjelmat

Väli- ja Etelä-Amerikkaan on mahdollista hakea opiskelemaan ISEP-vaihto-ohjelman tai Jyväskylän yliopiston omien ns. kahdenvälisten vaihtosopimusten puitteissa.

Opiskelu Pohjois-Amerikassa

Pohjois-Amerikka on monen alan tutkimuksen mekka ja monet maailman parhaista yliopistoista sijaitsevat juuri esim. Yhdysvalloissa. Runsas valikoima eri tieteenalojen kursseja englannin kielellä ja mahdollisuus sujuvoittaa englannin kielen taitoa houkutteleekin hakemaan Pohjois-Amerikkaan.

Yliopisto-opiskelu Pohjois-Amerikassa, eritoten USAssa, on koulumaisempaa kuin Suomessa. Ryhmät voivat olla pieniä, mikä mahdollistaa keskustelevan opiskelutyylin. Kotitehtäviä on usein.

Jotkut amerikkalaisista yliopistoista ovat pieniä ja kampus muodostaakin suurimman osan kaupungista. Tällaisissa yliopistoissa on mahdollisuus ystävystyä helposti paikallisten kanssa ja päästä kiinni todelliseen arkeen.

Opiskelu Väli- ja Etelä-Amerikassa

Jyväskylän yliopisto on solminut lukuisia vaihtosopimuksia Väli- ja Etelä-Amerikkalaisten yliopistojen kanssa, joista monet ovat maansa huippuyliopistoja. Opetus järjestetään kohdemaan kielellä. Koska espanjankielisissä latinalaisen amerikan maissa käytettävä espanja edustaa eri murretta kuin kouluissamme opetettava espanja, suositellaan Väli- ja Etelä-Amerikkaa niille, joilla on jo usemman vuoden espanjan opinnot takana (vähintään kielikeskuksen espanjan kurssit 1-4 tai lukion oppimäärä suoritettuna, mutta espanjan opinnoissa pidemmällä olevat ovat vaihtovalinnoissa etusijalla).

Väli- ja Etelä-Amerikka on kuuluisa vaihdossa olleiden keskuudessa paikallisten ihmisten ystävällisyydestä. Joissakin yliopistoissa on mahdollista asua isäntäperheessä, mikä mahdollistaa todellisen kulttuurikylvyn.