Eurooppaan

Opiskelu Euroopassa

Eurooppa on JY:n opiskelijoiden suosituin kohdemaanosa - eikä syyttä. Vaihtokohteita on runsaasti tarjolla, joten suurin osa hakijoista pääsee vaihtoon. Euroopassa voit suurimmassa osassa yliopistoja opiskella englanniksi, mutta jos haluat sujuvoittaa opintojesi lisäksi myös esim. ranskan, saksan tai espanjan taitojasi, voi näiden kielten kursseja opiskella ko. maiden yliopistoissa pääaineopintojesi rinnalla.

Pitkän vaihtoyhteistyön ansiosta vaihto-opiskelijoiden palvelut eurooppalaisissa yliopistoissa ovat varsin vakiintuneita, joten käytännön asioiden hoitaminen on helppoa. Erasmus-yliopistossa on tyypillisesti myös suuri eurooppalaisten opiskelijoiden yhteisö, minkä sisällä vaihdon aikaiset tärkeimmät tuttavuudet solmii helposti. Erasmus-opiskelijoiden oma järjestö Erasmus Student Network (ESN) tarjoaa vapaa-ajan ohjelmaa monella kampuksella.

Vaihto-ohjelmat

Pääasiallisin reitti Eurooppaan on Erasmus-vaihto-ohjelma, jonka kautta Eurooppaan on lähtenyt jo yli 60 000 suomalaista opiskelijaa. Jyväskylän yliopistolla on yli 400 Erasmus-vaihtosopimusta. Erasmus+ ohjelmaa rahoittaa Euroopan unioni.

Pohjoismaihin voi hakea lisäksi oman Nordplus / Nordlys-ohjelman kautta, joka toimii samantyyppisin periaattein kuin Erasmus.