Vaihtarielämä

Asuminen

Asunto vaihdon ajaksi järjestyy yleensä yliopiston asuntolasta. Suurissa kaupungeissa asunnon voi joutua hankkimaan yksityisiltä markkinoilta, mutta tässäkin paikallinen yliopisto auttaa. Asuntolapaikkaa haetaan yleensä hakulomakkeella, mikä lähetetään ko. yliopistoon ennen vaihtoon lähtemistä.

Oman opiskelija-asunnon Kortepohjassa / KOASilla voi yleensä välivuokrata eteenpäin vaihtokauden ajaksi.

Orientaatiot ja tutorit

Suuri osa yliopistoista järjestää vaihto-opiskelijoilleen orientaation tai tervetulopäivän, jonka aikana käydään läpi käytännön asioita, kuten kurssivalintoja sekä ja tutustutaan kaupunkiin ja maan kulttuuriin. Joissakin yliopistoissa tulijan apuna ovat myös opiskelijatutorit.

Yliopiston kv. palvelut järjestää lukukausittain lähtöorientaation kaikille ulkomaille lähteville, jossa käydään myös läpi vaihtoon lähtemiseen liittyviä käytännön asioita.

Vapaa-aika

Paikalliset yliopistot ja opiskelijajärjestöt (kuten ESN) tarjoavat yleensä monia harrastusmahdollisuuksia ja mahdollisuuksia reissata esim. yhdessä vaihtariporukalla. Vaihtareille tarjotun ohjelman lisäksi kannattaa ehdottomasti mennä mukaan itselle läheiseen harrastusryhmään, jossa tapaa myös paikallisia. Saamiesi kontaktien kautta pääset takuulla tehokkaasti kiinni kohdemaan kulttuuriin.