Oseaniaan ja Afrikkaan

Opiskelu Oseaniassa

Australialaisissa yliopistoissa suoritetaan tyypillisesti vain n. 3-5 kurssia lukukauden aikana. Opinnot koostuvat usein luennoista ja tutoriaaleista. Viikottaiset kotitehtävät kursseilla ovat tyypillisiä ja suorituksen arviointi on täten jatkuvaa.

Opiskelu Afrikassa

Opiskelukieli afrikkalaisissa partneriyliopistoissa on englanti. Suositeltavat opintoalat liittyvät afrikkalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Lopulliset kurssivalinnat tehdään yleensä vasta paikan päällä.

Vaihto-ohjelmat Oseaniaan ja Afrikkaan

Oseaniaan ja Afrikkaan on mahdollista hakea ISEP-vaihto-ohjelman tai yliopiston kahdenvälisen vaihdon kautta.

Paikkoja Australian vaihtokohteisiin on hyvin rajatusti, joten kilpailu näihin yliopistoihin on suuri. Hakijan kannattaa miettiä hakumotivaatiotaan eli tarjoaako juuri Australia parhaat mahdollisuudet tietyn alan opiskeluun vai tarjoaako jokin toinen maa sitä enemmän. Myös paikkoja ISEP-vaihdon kautta Afrikkaan on hyvin rajoitetusti tarjolla.

Opiskelijaelämää

Monissa yliopistokaupungeissa Australiassa opiskelijat voivat hakea joko yliopiston asuntoloita ja hankkia asunnon yksityiseltä sektorilta. Tyypillisiä ovat myös ns. kimppa-asunnot (ns. sharehouses).

Afrikassa tyypillisin majoitusmuoto on opiskelija-asuntola. Vapaa-ajanviettomahdollisuudet voivat joillakin kampuksilla olla niukat, mutta moni hyödyntää vapaa-aikaa kohdemaahan tutustumiseen.