Pohjoismaihin

Pohjoismaissa - ulkomailla kuin kotonasi.

Opiskelu Pohjoismaissa

Opiskelu Pohjoismaissa on monin tavoin tuttua ja turvallista. Tutkintorakenne, yliopistojen palvelut sekä kulttuuri ovat hyvin samantapaiset kuin Suomessakin. Englanninkielistä opetusta on runsaasti tarjolla ja samalla on mahdollisuus prepata ruotsin kieltä tai oppia uusi skandidaavinen kieli.

Ruotsissa moni päätyy sujuvoittamaan koulussa hankittua ruotsin kielen taitoa työelämän vaatimalle tasolle. Tanska on mukava kombinaatio Pohjoismaita sekä manner-Eurooppaa. Islanti on jopa suomalaisellekin eksoottinen luontonsa ja viikinkihistoriansa ansiosta. Norja puolestaan on ihanteellinen ulkoilmaihmiselle

Vaihto-ohjelmat

Pohjoismaihin voit hakea Erasmus-, Nordplus tai Nordlys-ohjelmien kautta. Erasmus- ja Nordplus-yliopistot ovat alakohtaisia - mikäli kyseessä on esim. viestintätieteiden Nordplus-verkoston yhteistyöyliopisto, voi kohdeyliopistossa opiskella pääsääntöisesti viestintätieteitä.

Mikäli omalla tiedekunnallasi/laitoksellasi/oppiaineellasi ei ole Erasmus- tai Nordplus-yhteistyöyliopistoja Pohjoismaissa, voit hakea vaihtoon Nordlys-ohjelman kautta.

Asuminen

Suurkaupungeissa (esim. Tukholma, Göteborg, Kööpenhamina) asuntojonot ovat pitkiä erityisesti syyslukukaudella ja opiskelija-asuntoa tulee hakea ensimmäisten joukossa. Pienemmältä paikkakunnalta asunto voi sen sijaan löytyä helposti. Islannissa ja Norjassa opiskelijajärjestöt ylläpitävät asuntoja, joihin vaihto-opiskelijoilla saattaa olla omat kiintiönsä.

Elinkustannukset ovat erityisesti Norjassa, Islannissa ja Tanskassa ovat korkeat, mikä näkyy vuokra- ja ruokakuluissa.

Opiskelijaelämää Pohjoismaissa