Ilmoittautuminen yliopistoon lv. 2016-17 ja opintoaikojen rajaus

Ilmoittautuminen yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodelle 2016-2017. Opiskelijoiden on joka lukuvuosi ilmoittauduttava yliopistoon. Uudet opiskelijat hoitavat ilmoittautumisen samalla kun ottavat opiskelupaikan vastaan.

Ohjeet opintojaan aloittaville (omalla sivullaan)

Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisohjeet.

Perustutkinto-opiskelijat

Yksityiskohtaiset ilmoittautumisohjeet lähetetään sähköpostitse kaikille edellisenä lukuvuonna kirjoilla olleille perustutkinto-opiskelijoille heinäkuun lopussa. Ilmoittautuminen ja uuden ylioppilaskunnan jäsentarran saaminen opiskelijakorttiin on mahdollista elokuun alusta lähtien. Vanha tarra on voimassa elokuun (joukkoliikenteen alunnuksien osalta syyskuun) loppuun.

Uudet lukukausi/lukuvuositarrat ovat noudettavissa 1.8. alkaen. Vanha tarra on voimassa YTHS:llä elokuun loppuun asti. Opiskelijaruokaloissa, VR:llä ja Matkahuollolla tarra on voimassa syyskuun loppuun asti.

Ylioppilaskunnan kalenterit ovat myös noudettavissa ylioppilaskunnan toimistosta tai opiskelijapalveluista (T-rakennus, 2.krs.).

Ilmoittaudu 1.8. - 15.9 välisenä aikana. Ilmoittautuminen ja opintorahan maksatukset kytkeytyvät yhteen. Opintorahan maksamisen edellytyksenä on, että opiskelija on ilmoittautunut syyskuun 15. päivään mennessä läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Jos aiot osallistua opetukseen tai tenttiin 1.8. - 15.9. välisenä aikana, hoida ilmoittautuminen ennen sitä!

 • Läsnä olevaksi ilmoittautuu opiskelija, joka aikoo seurata opetusta, osallistua harjoituksiin/tentteihin tai hänen tutkielmansa on hyväksyttävänä tiedekunnassa.
 • Poissa olevaksi ilmoittautuu opiskelija, joka ei aio osallistua opetukseen.
 • Mikäli opiskelija ei ilmoittaudu, hänet poistetaan opiskelijaluettelosta.
 • Mikäli olet valmistunut kesällä 2016 ja haluat ilmoittautua täydentäväksi opiskelijaksi, menettele ilmoittautuessasi täydentävän opiskelijan ohjeiden mukaisesti.
 • Jos olet saanut uuden perustutkinto-oikeuden, ilmoittaudu tiedekunnasta saamiesi ohjeiden mukaan.
 • Ilmoittautua voi vain opinto-oikeuden voimassaoloajalle.


Rehtorin päätös ilmoittautumisesta JY:oon ja JYYn jäsenmaksu lukuvuonna 2016-2017: https://www.jyu.fi/hallinto/rehtori/intra/ilmoittautuminen2016_2017

Ilmoittautuminen koko lukuvuodelle

1.8. - 15.9. välisenä aikana on kaksi tapaa ilmoittautua (maksupäivä on ratkaiseva, eräpv ma 15.9., kuitin ehtii toimittaa myöhemminkin):

 • Pankin kautta henkilökohtaisella viitteellä: maksetaan koko lukuvuoden jäsenmaksu 130,50 € Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan tilille FI30 1581 3000 0339 35, BIC/SWIFT: NDEAFIHH henkilökohtaisella viitteellä, joka on sama kuin opiskelijanumerosi (10 numeroa) ja se löytyy opiskelijakortistasi ja Korpista klikkaamalla "Henkilötiedot". Ilmoittautuminen kirjautuu 2-5 päivän viiveellä opiskelijarekisteriin. Ilmoittautuminen lukuvuodelle on näin hoidettu. Mikäli haet tarran opiskelijakorttiin, mahdollisen tiedekunnan opinto-oppaan ja ylioppilaskunnan kalenterin heti maksettuasi, varaudu esittämään kuitti maksustasi (tai näyttämään näkymä verkkopankista esim. älylaitteella).
  HUOM! Puolen vuoden maksua ei makseta tätä kautta (ks. alla kohdat Ilmoittautuminen vain syys-/kevätlukukaudelle).
 • Opiskelijapalveluihin yleisellä viitteellä: ylioppilaskunnan jäsenmaksu 130,50 maksetaan viitteellä 07922 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYY tilille  FI30 1581 3000 0339 35, BIC/SWIFT: NDEAFIHH) ja maksukuitti (verkkopankista tulostettu kopio riittää) tuodaan tai lähetetään opiskelijapalveluihin joko sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi (liitä viestiin koko nimesi ja syntymäaikasi ilman hetua) tai paperikopiona os. Jyväskylän yliopisto, Opiskelijapalvelut, PL 35 (T), 40014 Jyväskylän yliopisto. Tämän jälkeen ilmoittautuminen kirjataan opiskelijarekisteriin.

Lukuvuositarran opiskelijakorttiisi voit noutaa JYYn keskustoimistolta  tai yliopiston opiskelijapalveluista (T-rakennus, 2. krs) tai lähettämällä omalla vastuulla opiskelijakortin ja palautuskuoren yhteystiedoillasi sekä postimerkillä varustettuna osoitteella JYY, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä. Postitus koskee kuitenkin ainoastaan opiskelijakortteja, joissa Mastercard-maksuominaisuutta ei ole. Maksuominaisuudella varustettuja kortteja ei valitettavasti voi lain mukaan toimittaa postitse. Jos et itse pääse hakemaan tarraa, voi sukulaisesi tai ystäväsi tulla noutamaan tarran puolestasi. Tässä tapauksessa hänellä tulee olla mukana opiskelijakorttisi, valtakirja sekä valtuutetun henkilöllisyystodistus.Tarroja ei voida lähettää irrallaan eikä antaa muiden ylioppilaskuntien kautta hankittuihin kortteihin.

Ilmoittautuminen vain syyslukukaudelle

  • Ylioppilaskunnan jäsenmaksu (syksy 75,00 €) maksetaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYY tilille FI30 1581 3000 0339 35, BIC/SWIFT: NDEAFIHH, viite 07922. Maksun viimeinen eräpäivä on 15.9. Jäsenmaksun maksettuasi, tuo tai lähetä opiskelijapalveluihin kuittikopio (verkkopankista tulostettu kopio riittää) joko
   - sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi
   tai
   - paperikopiona os. Jyväskylän yliopisto, Opiskelijapalvelut, PL 35 (T-rakennus), 40014 Jyväskylän yliopisto.
   Sen jälkeen Sinut voidaan rekisteröidä läsnä olevaksi.
  • Saat tarran opiskelijakorttiin joko käymällä opiskelijapalveluissa (T-rakennus, 2. krs.) tai ylioppilaskunnan toimistossa tai lähettämällä omalla vastuulla opiskelijakortin ja palautuskuoren yhteystiedoillasi sekä postimerkillä varustettuna osoitteella JYY, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyvaskyla. Postitus koskee kuitenkin ainoastaan opiskelijakortteja, joissa Mastercard-maksuominaisuutta ei ole. Maksuominaisuudella varustettuja kortteja ei valitettavasti voi lain mukaan toimittaa postitse. Jos et itse pääse hakemaan tarraa, voi sukulaisesi tai ystäväsi tulla noutamaan tarran puolestasi. Tässä tapauksessa hänellä tulee olla mukana opiskelijakorttisi, valtakirja sekä valtuutetun henkilöllisyystodistus.Tarroja ei voida lähettää irrallaan eikä antaa muiden ylioppilaskuntien kautta hankittuihin kortteihin.

Ilmoittautuminen vain kevätlukukaudelle

  • Ylioppilaskunnan jäsenmaksu (kevät 77,00 €) maksetaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan tilille FI30 1581 3000 0339 35, BIC/SWIFT: NDEAFIHH, viite 07922. Jäsenmaksun maksettuasi, tuo tai lähetä opiskelijapalveluihin kuittikopio (verkkopankista tulostettu kopio riittää) joko
   - sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi
   tai
   - paperikopiona os. Jyväskylän yliopisto, Opiskelijapalvelut, PL 35 (T-rakennus), 40014 Jyväskylän yliopisto.
   Sen jälkeen Sinut voidaan rekisteröidä läsnä olevaksi.
  • Saat tarran opiskelijakorttiin joko käymällä opiskelijapalveluissa tai ylioppilaskunnan toimistossa tai lähettämällä omalla vastuulla opiskelijakorttisi ja palautuskuoren yhteystiedoillasi sekä postimerkillä varustettuna osoitteeseen JYY, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä. Postitus koskee kuitenkin ainoastaan opiskelijakortteja, joissa Mastercard-maksuominaisuutta ei ole. Maksuominaisuudella varustettuja kortteja ei valitettavasti voi lain mukaan toimittaa postitse. Jos et itse pääse hakemaan tarraa, voi sukulaisesi tai ystäväsi tulla noutamaan tarran puolestasi. Tässä tapauksessa hänellä tulee olla mukana opiskelijakorttisi, valtakirja sekä valtuutetun henkilöllisyystodistus.Tarroja ei voida lähettää irrallaan eikä antaa muiden ylioppilaskuntien kautta hankittuihin kortteihin.

Ilmoittautuminen poissa olevaksi

 • Ilmoittaudu poissa olevaksi 15.9. mennessä sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi (liitä viestiin koko nimesi ja syntymäaikasi ilman hetua) tai puhelimitse 040 805 4339, 040 805 4340 tai käymällä opiskelijapalveluissa. Mikäli haluat jatkaa opintoja, voit muuttaa poissaoloilmoituksen läsnä olevaksi kesken lukukauden/lukuvuoden maksamalla ylioppilaskuntamaksun, ohjeet yllä kohdissa Ilmoittautuminen vain syys/kevätlukukaudelle.

Ilmoittautuminen 15.9. jälkeen

15.9. jälkeen ilmoittautuessa menee ylioppilaskunnan jäsenmaksun lisäksi uudelleenkirjaamismaksu 35 €, joka voidaan maksaa pankkiin yliopiston tilille (Danske Bank), IBAN FI0489199710001078, SWIFT code (BIC) DABAFIHH viitteellä 9942114 tai käteisellä yliopiston Soppi-kauppaan. Uudelleenkirjaamismaksu menee myös opiskelijalta, joka ei ole ollut kirjoilla edellisenä lukuvuonna. Uudelleenkirjaamismaksun kuitti (verkkopankista tulostettu kopio riittää) on esitettävä opiskelijapalveluihin ilmoittautumisen yhteydessä tai sen voi lähettää sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi tai paperikopiona os. Jyväskylän yliopisto, Opiskelijapalvelut, PL 35 (T-rakennus), 40014 Jyväskylän yliopisto.

Läsnäolon muuttaminen poissaoloksi

Koko lukuvuodeksi läsnä olevaksi ilmoittautunut voi muuttaa läsnäoloilmoituksen poissaoloilmoitukseksi syksyllä 15.9.2016 mennessä syys- ja/tai kevätlukukauden osalta ja keväällä 31.1.2017 mennessä vain kevätlukukauden osalta. Läsnäolo muutetaan poissaoloksi käymällä henkilökohtaisesti opiskelijapalveluissa tai ilmoittamalla siitä sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneella on oikeus hakea maksunpalautusta jäsenmaksusta ylioppilaskunnalta syyslukukauden tai koko lukuvuoden osalta 30.9. mennessä ja kevätlukukauden osalta 31.1. mennessä. Ohjeet ovat Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan verkkosivulla.

HUOM! 2016 syksyllä aloittanut ja koko lukuvuodeksi yliopistoon läsnä olevaksi ilmoittautunut voi muuttaa kevätlukukauden läsnäoloilmoittautumisen poissaoloksi, mikäli siihen löytyy lakiperusteinen syy. Lakiperusteisesta syystä on esitettävä opiskelijapalveluihin dokumentti, jonka perusteella ilmoittautumistieto kirjataan opiskelijarekisteriin.

Poissaolon muuttaminen läsnäoloksi

Poissaoloilmoituksen voi muuttaa läsnäoloilmoittautumiseksi milloin tahansa kuluvan lukuvuoden aikana maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ohjeet yllä kohdissa Ilmoittautuminen vain syys/kevätlukukaudelle.

Opiskelu kahdessa eri yliopistossa

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu sisältää yo-kunnan jäsenpalvelut. Näihin kuuluvat terveydenhuoltopalvelut, jotka JYY ostaa jäsenilleen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöltä (YTHS) jäsenmääräänsä perustuvalla kokonaissummalla. Säätiö on valtakunnallinen, joten opiskellessasi kahdessa yliopistossa voit hakea YTHS -osuuden jäsenmaksusta takaisin siitä ylioppilaskunnasta, johon olet maksanut jäsenmaksun jälkimmäisenä. Haku tehdään jälkikäteen "Jäsenmaksun palautusanomus" - lomakkeella, joka löytyy osoitteesta http://www.jyy.fi/jasenmaksu. Tulostetun ja allekirjoitetun lomakkeen liitteeksi on laitettava kuitit molempiin yo-kuntiin suoritetuista jäsenmaksuista. Jos maksut on suoritettu samana päivänä, tulee mukaan laittaa myös tiliote, josta käy ilmi, kumpaan ylioppilaskuntaan jäsenmaksu on maksettu viimeisempänä. Palautusta on haettava JYY:n hallintovaliokunnan päätöksen mukaisesti syksyn osalta 30.9. mennessä ja kevään osalta 31.1. mennessä. Näiden jälkeen anottua jäsenmaksupalautusta ei voida suorittaa.

Ulkomaille (opiskelemaan/harjoittelemaan) lähtevien ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2016-2017 aikana ulkomaille opiskelijavaihtoon tai -harjoitteluun lähtevän on ilmoittauduttava vaihdon ajaksi läsnä olevaksi ja maksettava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Lisäksi: 
Mikäli olet lähdössä ulkomaille opiskelemaan / harjoitteluun itsenäisesti (=JY:n vaihto-ohjelmien tai rahoituksen ulkopuolella), ilmoita ulkomaan jakson kestosi ja kohteesi oheisella ilmoittautumislomakkeella. Lomakkeelle kirjaudutaan Haka-kuvakkeesta JY:n tunnuksilla. JY:n vaihto-ohjelmien (esim. Erasmus jne) kautta ulkomaille lähtevien ei tarvitse täyttää tätä lomaketta. Lisätietoja kansainvälisistä palveluista (i, puh. 040 805 4333).

Maksut 2016-2017

 • koko lukuvuosi 2016-2017: 130,50 € (JYY 76,50 + YTHS 54,00)
 • vain syyslukukausi 2016: 75,00 € (JYY 48,00 + YTHS 27,00)
 • vain kevätlukukausi 2017: 77,00 € (JYY 50,00 + YTHS 27,00)

Vapaaehtoiset lisämaksut:

 • Ylioppilaslehden tilaus kotiin 9 € (ilmoita yhteystietosi osoitteessa www.jyy.fi/tilaus)
 • Jäsenmaksun yhteydessä voit myös tukea JYYn ja SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita (5,50 euroa = JYY:n kyläyhteisöjen voimaannuttamishanke Intiassa/6,50 euroa = SYL:n kehitysyhteistyöhankkeet Mongoliassa, Guatemalassa ja Mosambikissa). Lisätietoja: http://www.jyy.fi/kylayhteisot sekä http://kehitystyo.syl.fi

Intialaisia naisia, jotka saaneet lainan

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot: JYY:n toimisto (n. 15.8.2016 lähtien: Yo-talo, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyvaskyla, p. 050 430 6747, email jyy@jyy.fi). Sieltä saat myös tarran yo-korttiin ja JYY:n kalenterin esittämällä kuitin maksetusta jäsenmaksusta ja henkilöllisyystodistuksen.


Jatko-opiskelijat

Kaikkien jatko-opiskelijoiden (lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittava) on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissa olevaksi Korppi-järjestelmän kautta 15.9. mennessä.

Vain läsnä olevaksi ilmoittautunut jatko-opiskelija voi saada opintosuorituksia ja vain läsnä tai poissa olevaksi ilmoittautuneelle jatko-opiskelijalle voidaan myöntää tutkintotodistus. Jos opiskelija ei aio lukuvuoden aikana suorittaa opintoja, hän voi ilmoittautua poissa olevaksi.

Uudet jatko-opiskelijat

Uudet jatko-opiskelijat ilmoittautuvat ensimmäisen kerran palauttamalla hyväksymiskirjeen mukana saamansa lomakkeen tiedekuntaan. Ilmoittautumisen lisäksi uudet opiskelijat kirjautuvat alla olevan ilmoittautumislinkin kautta Korppi-järjestelmään ja ilmoittavat siellä opinnäytteensä tiedot.

Tämän jälkeen ilmoittautuminen tehdään joka vuosi sähköisesti Korppi-järjestelmän kautta.

Ilmoittautuminen Korpissa

Ilmoittaudu osoitteessa https://korppi.jyu.fi/kotka/person/postgraduateStudies.jsp. Voit myös kirjautua Korppiin https://korppi.jyu.fi ja valita ’Opinnot’ ja ’Jatko-opiskelu’.

Voit ilmoittautua Korpissa, kun sinulla on

 • jonkin Jyväskylän yliopiston tiedekunnan myöntämä jatko-opiskeluoikeus (olet palauttanut hyväksymiskirjeen mukana saamasi lomakkeen). Jos sinulla on kysyttävää opiskeluoikeudestasi, ota yhteyttä omaan tiedekuntaasi.
 • Jyväskylän yliopiston henkilökohtainen käyttäjätunnus. Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, saat sen yliopiston IT-palveluista sen jälkeen kun olet palauttanut ilmoittautumislomakkeen ja tietosi on tallennettu opiskelijarekisteriin. Jos käyttäjätunnuksesi eivät ole voimassa, ota yhteyttä opiskelijapalveluihin opiskelijapalvelut@jyu.fi, josta lähetetään ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimiseksi.

Ilmoittautumisen tekemiseen menee n. 5 - 10 minuuttia. Ilmoittautumisen yhteydessä sinua pyydetään laatimaan tai päivittämään ohjausasiakirjasi sekä vastaamaan jatko-opintokyselyyn. Korppi lähettää ilmoittautumisen yhteydessä antamasi tiedot automaattisesti ohjaajillesi ja jatko-opintovastaaville.

Korppiin tallentuu julkisena tietona vain opinnäytteen tiedoissa antamasi tutkimuksen nimi, lyhyt kuvaus ja avainsanat. Muihin tietoihin on pääsy vain ohjaajillasi ja jatko-opintovastaavilla.

Voit käyttää yllä olevaa ilmoittautumislinkkiä ohjausasiakirjasi päivittämiseen myös ilmoittautumisajan ulkopuolella. Muistathan päivittää Korppiin myös henkilötiedoissasi (esim. sähköpostiosoite) tai opinnäytteesi perustiedoissa (esim. ohjaajatiedot) tapahtuneet muutokset.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumisohjeet lähetetään sähköpostitse kaikille edellisenä lukuvuonna kirjoilla olleille jatko-opiskelijoille heinäkuun lopussa. Yksityiskohtaisia ohjeita jatko-opiskelijan lukuvuosi-ilmoittautumiseen löytyy Korppi-ohjeista  ja Korppi-ohjevideoista.

Ilmoittautuminen 15.9. jälkeen

Mikäli jatko-opiskelija ei ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi määräaikaan mennessä, hän menettää opiskeluoikeutensa. Opiskeluoikeuden menettäminen johtaa myös Jyväskylän yliopiston tietoverkon käyttäjätunnuksen voimassaolon päättymiseen, ellei tunnuksen voimassaololle ole muuta perustetta (esim. henkilökuntaan kuuluvat).

Mikäli opiskeluoikeutensa ilmoittautumisen laiminlyömisen vuoksi menettänyt jatko-opiskelija haluaa myöhemmin jatkaa opintojaan, hänen tulee maksaa uudelleenkirjaamismaksu 35 € yliopiston tilille (Danske Bank) IBAN FI0489199710001078 viitteellä 9942114 tai käteisellä yliopiston Soppi-kauppaan. Kuitti maksusta (pdf-kuitti tai kuvatiedosto) toimitetaan opiskelijapalveluihin opiskelijapalvelut@jyu.fi, jossa ilmoittautuminen rekisteröidään.

Opiskelutodistus, ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja jatko-opiskelijan opiskelijakortti

Jatko-opiskelijana voit halutessasi

 • pyytää opiskelijapalveluista maksuttoman suomen- tai englanninkielisen opiskelutodistuksen.
 • liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun jatko-opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä. Jatko-opiskelijan jäsenmaksu lukuvuodelle 2016-2017 on 66 € ja se maksetaan ylioppilaskunnan tilille FI30 1581 3000 0339 35, BIC/SWIFT: NDEAFIHH käyttämällä viitenumeroa 07922. Jatko-opiskelijoiden syksyn ja kevään jäsenmaksut erikseen maksettuna ovat 44 €. Ylioppilaskunnan jäsenmaksusta tulee toimittaa kuitti opiskelijapalveluihin (Opiskelijapalvelut, PL 35, 40014 Jyväskylän yliopisto). Mikäli asut Kortepohjan ylioppilaskylässä, Sinun on liityttävä ylioppilaskunnan jäseneksi.
 • tilata jatko-opiskelijan opiskelijakortin. Kortin voi tilata sen jälkeen, kun jatko-opiskelijan ilmoittautuminen ja ylioppilaskunnan jäsenmaksu on kirjattu opiskelijarekisteriin. Kaikki JYYn jäsenilleen tarjoamat neuvonta- ja muut palvelut kuuluvat myös jatko-opiskelijoille. Jatko-opiskelijat eivät kuitenkaan ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin eivätkä Kelan ateriatukeen. 
 • noutaa tarran jatko-opiskelijan opiskelijakorttiin, kun olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Tutkinnon täydentäjät ja erilliset opinto-oikeudet

Tutkintoa täydentävät opiskelijat, joilla on tutkinnon täydentämiseen opinto-oikeus sekä erillisen opinto-oikeuden omaavat voivat ilmoittautua sähköpostilla opiskelijapalvelut@jyu.fi .

Opiskelija, joka suoritettuaan tutkinto-oikeutensa mukaisen tutkinnon haluaa suorittaa täydentäviä opintoja, voi suorittaa niitä seuraavan lukuvuoden loppuun saakka ilman erillistä opinto-oikeutta tai muuta tutkinto-oikeutta niiden oikeuksien mukaisesti, jotka tutkintoaan suorittaessaan oli.

Tutkinnon täydentäjillä ja erillisen opinto-oikeuden haltijoilla ei ole oikeutta maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, jolloin heillä ei ole myöskään mitään opiskelijaetuuksia.

1.8.2015 voimaan tulleen yliopiston tutkintosäännön 13 §:n mukaan opiskelija, joka suoritettuaan tutkinto-oikeutensa mukaisen tutkinnon haluaa suorittaa täydentäviä opintoja, voi suorittaa niitä seuraavan lukuvuoden loppuun saakka ilman erillistä opinto-oikeutta tai muuta tutkinto-oikeutta niiden oikeuksien mukaisesti, jotka hänellä tutkintoaan suorittaessaan oli.

Maksuton tutkinnon täydentäminen tiedekunnissa on siis mahdollista välittömästi tutkinnon suorittamisen jälkeen niillä opinto-oikeuksilla, joita opiskelijalla on ollut. Uusia täydentäviä opinto-oikeuksia on haettava erillisinä opinto-oikeuksina, joista tiedekunta voi periä maksua enintään 15 euroa/opintopiste.

Esimerkiksi jos henkilö suorittaa tutkintonsa heinäkuussa 2016, hän voi täydentää tutkintoaan maksutta 31.7.2017 asti. Jos henkilö suorittaa tutkintonsa elokuussa 2016, hän voi täydentää tutkintoaan maksutta 31.7.2018 asti.

Mikäli henkilö haluaa vielä maksutonta lukuvuotta seuraavana lukuvuonna tai sen jälkeen suorittaa Jyväskylän yliopiston opintoja, hänen on haettava haluamiinsa oppiaineisiin erillistä opinto-oikeutta tiedekunnasta tai ilmoittauduttava avoimeen yliopistoon, mikäli haluttu oppiaine on avoimen yliopiston opetustarjonnassa Tiedekunnat voivat myöntää erillisiä opinto-oikeuksia vain niihin opintokokonaisuuksiin, joita ei voi opiskella avoimessa yliopistossa.

Erillisen opinto-oikeuden hakulomake löytyy verkosta
https://opiskelu.jyu.fi/fi/opiskelijapalvelut/opiskelijapalveluiden-lomakkeet/hakulomake-erillinen-opinto-oikeus/hakulomake-erillisen-opintokokonaisuuden-opinto-oikeutta-varten

Katso myös tiedekuntien ohjeet tiedekuntien verkkosivuilta.

Ilmoittautuminen poissa olevaksi: on tehtävä 15.9. mennessä.

Ilmoittaudu poissa olevaksi sähköpostin välityksellä opiskelijapalvelut@jyu.fi tai käy opiskelijapalveluissa. Mikäli haluat jatkaa opintoja voit muuttaa poissaoloilmoituksen läsnä olevaksi kesken lukukauden/lukuvuoden maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja esittämällä siitä kuitin opiskelijapalveluissa.


Uudelleenkirjaamismaksu

15.9. jälkeen ilmoittautuvat joutuvat maksamaan uudelleenkirjaamismaksun, jotta heidät voidaan ottaa uudelleen yliopiston kirjoille. Uudelleenkirjaamismaksu menee myös opiskelijalta, joka ei ole ollut kirjoilla edellisenä lukuvuonna. Uudelleenkirjaamismaksun kuitti on aina esitettävä opiskelijapalveluihin ilmoittautumisen yhteydessä.Uudelleenkirjaamismaksun kuitti (verkkopankista tulostettu kopio riittää) on esitettävä opiskelijapalveluihin ilmoittautumisen yhteydessä tai sen voi lähettää sähköpostitse opiskelijapalvelut@jyu.fi tai paperikopiona os. Jyväskylän yliopisto, Opiskelijapalvelut, PL 35 (T), 40014 Jyväskylän yliopisto.

Huom! Uudelleenkirjaamismaksua ei peritä opiskelijalta, joka on 15.9. mennessä ilmoittautunut poissa olevaksi ja haluaa lukuvuoden aikana ilmoittautua läsnä olevaksi.

Maksun suuruus on 35 e ja se maksetaan pankkiin yliopiston tilille (Danske Bank) IBAN FI0489199710001078, SWIFT code (BIC) DABAFIHH, viite 9942114.

Opintoaikojen rajaus

Yliopistolaki 558/2009, 41 §

Aikataulu keväällä 2017

Opintoajan jatkamista tulee pyytää ja lisäaikaa hakea 17.4.2017 mennessä. Päätökset lisäajoista tehdään 31.5.2017 mennessä ja tiedotetaan opiskelijoille välittömästi päätöksenteon jälkeen. Lukuvuoden 2017-18 ilmoittautumisaika on 2.5.2017- 31.7.2017. Huomioithan kuitenkin, että voit ilmoittautua vasta, kun lisäaika on myönnetty. 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,