Konnevesi-apuraha

Konnevesi-apurahat pro gradu -tutkielman/väitöskirjan viimeistelijöille
Rehtorin myöntämiä Konneveden täysihoitoapurahoja voi hakea ympäri vuoden.

Jyväskylän yliopisto haluaa pitää huolta opiskelijoistaan ja edistää heidän valmistumismahdollisuuksiaan. Kun tutkielmasi (pro gradu tai väitöskirja) teko on siinä vaiheessa, että työ valmistuakseen vaatisi rauhalliset ja huolettomat puitteet, hae Konnevesi-apurahaa. Rehtorin apurahat Jyväskylän yliopistossa tutkielmaa tekeville opiskelijoille, jotka eivät ole työsuhteessa yliopistoon, ovat haettavissa ympäri vuoden. Työsuhteessa Jyväskylän yliopistoon olevat hakevat apurahaa Tiedeneuvoston kautta https://www.jyu.fi/hallinto/neuvostot/tiedeneuvosto/konnevesi

Täysihoitostipendiaatteja Konnevedellä on ollut syksystä 1993 lähtien. Vuosittain keskimäärin 50 - 60 tyytyväistä stipendiaattia on saanut nauttia Konneveden tutkimusaseman palveluista, jotka  merkittävällä tavalla joko nopeuttivat tutkielman valmistumista tai paransivat tutkielman laatua.

Apurahan sisältö

Apuraha sisältää maanantaista perjantaihin täysihoidon Konneveden tutkimusasemalla (noin 65 km Jyväskylästä ja 3 km Konneveden keskustasta) ja aseman monipuolisten tutkimusmahdollisuuksien hyväksikäytön (mm. tutkijanhuoneet ja tietokoneet ajanmukaisine ohjelmineen) viikon tai kahden aikana. Viikonloppuisin asemalla on mahdollisuus majoittautumiseen ja rauhalliseen työskentelyyn, mutta ravintolapalvelut puuttuvat. Samoin edestakaiset linja-automatkat Jyväskylän ja Konneveden välillä sisältyvät apurahaan.

Täysihoito tarkoittaa majoitusta aseman soluhuoneistoissa sekä aamiaista, lounasta, päiväkahvia ja iltapalaa. Puulämmitteinen sauna lämpiää haluttaessa. Soluhuoneistoissa on keittiö astioineen ja koneineen sekä peseytymistilat.

Hakeminen

Täytä hakulomake (doc-tiedosto), liitä hakemukseesi myös työtäsi ohjaavan henkilön lausunto sekä valmiiksi täytettynä ja allekirjoitettuna mahdollisen apurahan (1.4.2017 alkaen 250 euroa/viikko) maksamista varten laadittu lomake (Apurahan maksaminen lomake; (doc-tiedosto; vain JY:n verkosta) ja palauta kaikki paperit (voi lähettää myös sähköpostin liitteenä)  opiskelijapalveluihin Tuula Maijaselle (huone T222). Yliopiston rehtori päättää apurahan myöntämisestä. Apurahat ovat ympärivuotisessa haussa ja hakija voi itse ehdottaa sopivinta ajankohtaa, jolloin haluaisi tehdä tutkielmaansa Konnevedellä. Kuitenkin kulloinenkin aseman majoitus- yms. kapasiteetti viime kädessä ratkaisee, milloin stipendiaatit pääsevät nauttimaan työskentelyrauhasta, aseman miellyttävästä ilmapiirista ja hyvästä ruoasta. Parhaiten Konneveden tutkimusasemalle mahtuu syys-huhtikuun välissä.

Apurahojen maksaminen

Apurahoja maksetaan  kuukauden 15. tai viimeinen päivä, Maksatusprosessi kestää keskimäärin 3 viikkoa. Apurahan maksamista varten liitä hakemukseesi täytettynä Apurahan maksaminen lomake.(doc-tiedosto; vain JY:n verkosta)

Konnevesi apurahan hakemiseen tarkoitettu lomake saatavana word-muotoisena. HUOM! Käytä avaamiseen jotain muuta selainta kuin IE (Internet Explorer)!
(also in English, doc and a scholarship payment form: doc-file, only in jyu.fi-network)


Lisätietoja Tuula Maijanen, koulutuspalvelut, puh. 0500 546 003.

Tutkimusaseman verkkosivulla lisätietoa asemasta ja sen toiminnasta

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,