Hyödyllistä ennakkotietoa fukseille

Tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon. Parhaimmat onnittelut opiskelupaikastasi! Tutustu opintojesi sujuvaksi aloitukseksi myös tälle sivulle koottuihin aineistoihin. Varsinainen alkuorientaatio järjestetään syyskuun alussa.

Video: Rehtori Keijo Hämäläinen toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi

Tervetuloa opiskelemaan!

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon uudet opiskelijamme, toivottaa rehtori Keijo Hämäläinen.

Alkuorientaatiot

Voit aikatauluttaa syksyn tapahtumia Alkuorientaatio-ohjelma -sivulta. Tämän yhteisen ohjelman lisäksi jokainen tiedekunta järjestää omia infoja ja tietoiskuja uusille opiskelijoille. Niihin voit tutustua tiedekuntasi sivuilla:

Uusi opiskelija, opintojesi aikana YTHS on hyvinvointisi tukena

YTHS tarjoaa yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä huolehtii opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Palvelut ovat perustutkinto-opiskelijoiden käytössä ylioppilaskunnan jäsenmaksua vastaan.

Tutustu YTHS:n palveluihin katsomalla tämä video.

JYY on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta


JYY:n jäsenenä saat lukuvuositarran, jolla saa ruoka- ja muita etuja, opiskelija-asumista ja edunvalvontaa. Pääset mukaan harrastuksiin ja monenlaiseen yhteisölliseen toimintaan. JYY parantaa opiskelijan elämää monilla eri osa-alueilla sekä tarjoaa apua ja tukea arkeen ja opiskeluihin liittyvissä asioissa. JYY.fi

Student Life

Jotta opintosi sujuisivat, on myös elämän maistuttava. Student Life -sivusto antaa tietoa siitä, voit hyvin, saat arkesi sujumaan ja kehität valmiuksiasi opiskella, kansainvälistyä ja siirtyä työelämään. Opiskelijaelämän laatuun voit vaikuttaa parhaiten itse, mutta yliopisto ja sen yhteistyökumppanit tarjoavat tueksesi tietoa, neuvontaa ja ohjausta.
Lue lisää..

Oppilaitospappi

Yliopistopappi esittäytyy:

Oppilaitospappi on yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa varten. Oppilaitospapin tavoitat sähköpostilla, whatsappilla tai paikan päällä kampuksilla hihasta nykäisemällä. Oppilaitospapin kanssa voit keskustella mieltäsi painavista tai mistä tahansa asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Jyväskylän yliopiston oppilaitospappina toimii Matti Väätäinen.

Lue lisää...

Korkeakoululiikunta

Korkeakoululiikunta on Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja HUMAKin liikuntapalvelukokonaisuus. Tarjoamme vapaa-ajan liikunta- ja hyvinvointimahdollisuuksia korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Mukaan pääset liikuntatarralla. Liikuntatarramaksuun sisältyvät ryhmäliikuntatunnit, palloiluvuorot ja kuntosalipalvelut. Lisäksi liikuntatarralla saat halutessasi käyttöösi Yogobe-sovelluksen.
Maksaminen onnistuu vain, jos olet ilmoittautunut korkeakouluusi kuluvalle lukuvuodelle.

Lue lisää..

Yliopiston kirjasto

Yliopiston kirjasto on avoin tiedekirjasto, joka tukee palveluillaan opiskelua, opetusta ja tutkimusta. Sinun ei tarvitse ostaa opintoihisi liittyviä oppikirjoja, vaan voit lainata ne kirjastosta. Voit käydä asioimassa kirjaston palvelupisteissä tai hyödyntää verkkopalveluita vaikka omalta kotikoneeltasi. Verkkopalveluja on määrätietoisesti kehitetty kirjaston toiseksi pääoveksi.

Lainattavan aineiston laina-ajat vaihtelevat, mutta kaikilla lainoilla on kiinteä eräpäivä.

Tutustu myös syksyn 2019 kirjastoinfojen materiaaliin!

JYKDOKin kautta voit hakea Jyväskylän yliopiston kirjaston painettuja ja sähköisiä aineistoja. JYKDOKista löydät yliopiston kirjaston painetut kokoelmat, yliopiston digitaalisen julkaisuarkisto JYXin aineistot sekä sähköisten kokoelmiemme sisällöt PCI-hakupalvelun kautta tai aineiston omiin käyttöliittymiin johtavien linkkien välityksellä. Katso JYKDOKin ohjevideot osoitteessa https://m3.jyu.fi/jyumv/ohjelmat/erillis/kirjasto/oppimateriaalit/jykdok-ohjeet

Leikekuva jykdokin ohjevideoista

Lisäksi on tehty verkko-oppimateriaalina Kirjastonkäyttäjän abc

Digipalvelut

Digipalveluiden uuden opiskelijan tietopaketista löydät ohjeet muun muassa käyttäjätunnuksen aktivointiin ja sähköpostin käyttöönottoon. Tutustu opiskelijalle tärkeisiin verkkopalveluihin, katso mistä löytyvät tietokoneluokat ja miten tulostaminen onnistuu.