Ohjeet opintojaan aloittaville

Onnittelut uusi opiskelija! Jyväskylän yliopisto toivottaa menestystä alkaville opinnoillesi. Tervetuloa yliopistokaupunkiin ja 15 000 opiskelijan akateemiseen yhteisöön.

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu

Yhteishaussa hyväksytty
Ota korkeakoulujen yhteishaussa saamasi opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä osoitteessa: www.opintopolku.fi (Oma Opintopolku) tai hyväksymiskirjeen mukana tulevalla vastaanottolomakkeella. Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan sitovasti, pääset siirtymään opintopolku.fi -palvelun kautta OILI-ilmoittautumispalveluun, jossa teet pakollisen lukuvuosi-ilmoittautumisen läsnä olevaksi. Huomaa, että poissa olevaksi ilmoittautumista on rajoitettu ensimmäisenä lukuvuonna ja ilmoittautuminen poissa olevaksi tehdään erillisellä lomakkeella (ks. poissaolosivu).

Erillishaussa hyväksytty (siirtohaku)
Ota opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi (Oma Opintopolku) tai kirjeen mukana tulleella opiskelupaikan vastaanottolomakkeella. Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan sitovasti, pääset siirtymään opintopolku.fi -palvelun kautta OILI-ilmoittautumispalveluun, jossa teet myös pakollisen lukuvuosi-ilmoittautumisen läsnä olevaksi. Huomaa, että poissa olevaksi ilmoittautumista on rajoitettu ensimmäisenä lukuvuonna ja ilmoittautuminen poissa olevaksi tehdään erillisellä lomakkeella (ks. poissaolosivu).

Jatkotutkinto-opiskelijat (tohtori)
Jatkotutkinto-opiskelijat eivät ota paikkaa vastaan opintopolku.fi -palvelussa eivätkä ilmoittaudu sähköisesti. Ilmoittautumisohjeet tulevat tiedekunnan lähettämän hyväksymispäätöksen mukana. Huomaa, että poissa olevaksi ilmoittautumista on rajoitettu ensimmäisenä lukuvuonna ja rajoitus koskee myös jatkotutkinto-opiskelijoita (ks. poissaolosivu).

Ilmoittautumisaika

Syksyn 2017 valinnoissa opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat:
5.1.2018 klo 15:00 mennessä

Jos sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia, jolloin et pääse OILI-ilmoittautumiseen: Voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun JYYn toimistossa (Ylioppilastalo, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä), pankissa käteisellä tai verkkopankissa. Tilitiedot löytyvät JYYn sivujen lisäksi yliopiston sivuiltaKuitti maksusta on toimitettava määräajassa hakijapalveluihin, Kun sinut on rekisteröity läsnä olevaksi opiskelijaksi, saat sähköpostiisi opiskelijanumeron, jolla voit hakea opiskelijakorttia sähköisessä palvelussa. Opiskelijakortin voi maksaa suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla, mutta mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia eikä luottokorttia, ole yhteydessä JYYn toimistoon opiskelijakortin saamiseksi.

Hanki opiskelijakortti

Kun sinut on ilmoittauduttuasi rekisteröity heinä-elokuun aikana (syksyn valinnoissa joulukuussa) opiskelijarekisteriin, saat Opintopolussa tai ilmoittautumislomakkeella antamaasi sähköpostiosoitteeseen opiskelijakortin tilausohjeet. Mikäli et saa tätä sähköpostia elokuun/joulukuun loppuun mennessä, ota yhteyttä osoitteeseen. Kortilla saat mm. VR:n ja Matkahuollon alennukset, opiskelijahintaiset ruokailut, ylioppilaskunnan jäsenedut ja alennuksia useista Jyväskylän liikkeistä.

Opiskelijakortin tilausohjeet.

Kaikki kortit toimitetaan tilaajan antamaan osoitteesen.

Huom! Syksyn 2017 valinnoissa opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat:

Lukukausitarran voi noutaa 2.1.2018 alkaen ylioppilaskunnan toimistosta (Ilokivi-rakennus) tai opiskelijapalveluista (T-rakennus, 2. krs). Tarroja ei voida antaa/lähettää irrallaan eikä antaa muiden ylioppilaskuntien kautta hankittuihin kortteihin.

Hae yliopiston tietoverkon käyttäjätunnus

Yliopiston verkkopalveluja varten tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla voit kirjautua yliopiston tietojärjestelmiin, tärkeimpinä sähköposti ja KORPPI-kurssitietojärjestelmä, sekä pääset käyttämään yliopiston kirjaston hankkimia e-aineistoja myös etänä. Tutustu IT-palvelujen tuottamaan Uuden opiskelijan tietopakettiin osoitteessa https://www.jyu.fi/itp/ohjeet/tutoriaalit/uudelle. Tietopaketin ensimmäisestä kohdasta löydät rekisteröintiohjeistuksen, jolla saat tarvittavat oikeudet aktivoitua opiskelupaikan vahvistuttua.

Hanki kirjastokortti

Kirjastossa asioidessasi tarvitset kirjastokortin, jonka saat maksutta pääkirjaston palvelupisteestä (1. krs) tai kampuskirjastoista esittämällä henkilötodistuksesi. Voit aktivoida kirjastokortiksi myös esimerkiksi opiskelijakorttisi tai jonkin muun kirjaston kortin. Kirjaston hankkimia e-aineistoja varten tarvitset kohdassa 3. mainitun yliopiston tietoverkon käyttäjätunnuksen. Kirjaston Opiskelijalle-sivulta, https://kirjasto.jyu.fi/opiskelija, löydät keskeiset lainaukseen, tiedonhankintaan ja kirjastossa työskentelyyn liittyvät linkit. 

Hae opintotukea

Täytä verkkopankkitunnuksillasi sähköinen opintotukihakemus osoitteessa www.kela.fi > Asioi verkossa. Lähetä hakemuksen pdf-muotoiset liitteet Kelan verkkopalvelun kautta. Pääset täyttämään opintotukihakemusta myös Oma Opintopolku -palvelusta löytyvän Kela-linkin kautta.
Tietoja opintotuen myöntämisedellytyksistä www.kela.fi > Opiskelijalle

Tutustu Opiskelijan oppaaseen

Näin järjestyy asunto Jyväskylässä

Yliopiston uutena opiskelijana voit hakea opiskelija-asuntoa seuraavista asuntovälityksistä:
JYY:n omistama Kortepohjan ylioppilaskylä
Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö KOAS www.koas.fi, Katso ohjeet

Mikäli et heti saa asuntoa, varmista, että olet kummallakin jonotuslistalla odottamassa vapautuvia asuntoja.
Vapaiden markkinoiden asuntoja: esim. www.jyy.fi/asunnot,  Ovenia www.oveniaisannointi.fi/Suomeksi/Etsin_asuntoa/Asuntohaku.iw3
Katso myös www.jyy.fi/tilapaismajoitus, lisätietoja antaa JYY:n sosiaalipoliittinen asiaintuntija, puh. 050 307 0540

Ylioppilaskunnan jäsenyys

Jokainen yliopistossa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittava opiskelija kuuluu ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunnan jäsenyys oikeuttaa 1.9. (keväällä valitut) / 1.1. (syksyllä valitut) alkaen terveydenhoitopalveluihin, joista vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) kaikkialla Suomessa. Tutustu palveluihin: www.yths.fi.

Opiskellessasi kahdessa yliopistossa, voit hakea takaisin YTHS:n osuuden toisesta jäsenmaksusta. Ohjeet ja lisätiedot: http://jyy.fi/jasenmaksu  p. 050 430 6747

Jos olet maksanut liikaa jäsenmaksua: jäsenmaksun palautusanomus.

Alkuorientaatio

Tammikuussa 2018 IT-tiedekunnassa aloittaville järjetetään oma alkuorientaatio ma 8.1.2018 klo 9:00 (Agora Auditorio 3).

Jos aloitat opintosi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa ks. tietoa opintojen ohjauksesta.

Tiedekuntien opintoneuvonta

Opintojen aloittamista ja opiskelua koskevaa neuvontaa antavat myös tiedekunnat:

  • Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: humtdk(at)jyu.fi, puh. 0400 248 149
  • Informaatioteknologian tiedekunta: it-studyaffairs(at)jyu.fi, puh. 050 361 0988
  • Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu: opintoasiat-jsbe(at)jyu.fi
  • Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta: opiskelijavalinta-edu(at)jyu.fi ja opiskelijavalinta-psy(at)jyu.fi, puh. 040 8053759
  • Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
  • Liikuntatieteellinen tiedekunta: opintoasiat-sport(at)jyu.fi, 040 805 3400, 040 805 3396
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta: study-sci(at)jyu.fi, puh. 040 805 3136, 040 770 7777

Hakukelpoisuuden tuottavien todistusten alkuperäisyyden tarkistaminen tammikuussa  2018

Jyväskylän yliopiston hakijapalveluissa tarkastetaan ainoastaan toisen asteen ammatillisten tutkintojen, kansainvälisten ylioppilastutkintojen ja ennen vuotta 1990 suoritettujen suomalaisten ylioppilastutkintojen todistusten alkuperäisyys.
Ne hakijat, jotka ovat saaneet syksyn 2017 yhteishaussa kandidaatti+maisterikoulutuksiin opiskeluoikeuden ja joille edellä mainittu tutkinto on antanut hakukelpoisuuden, käyvät esittämässä alkuperäisen tutkintotodistuksen yliopiston hakijapalveluissa T-rakennuksen 2. kerroksen aulan palvelupisteellä  8. - 15.1.2018 klo 9 - 12 välisenä aikana.

Jos tiedekunnassa tarkastetaan muiden opiskelijavalintaan vaikuttavien todistusten alkuperäisyys, ao. tiedekunta ohjeistaa siitä erikseen.

Lisätietoja:

kuuluu seuraaviin kategorioihin: