Ohjeet opintojaan aloittaville

Onnittelut uusi opiskelija! Jyväskylän yliopisto toivottaa menestystä alkaville opinnoillesi. Osallistu alkuorientaatioon ja avajaisviikon tapahtumiin. Niissä tutustut ihmisiin ja kampukseen sekä saat paljon hyötytietoa!

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu

Yhteishaussa hyväksytty: Ilmoittautuminen läsnä olevaksi koko lukuvuodeksi

Uuden opiskeluoikeuden saanut opiskelija ottaa opiskelupaikan vastaan hyväksymiskirjeessä ohjeistetulla tavalla joko Opintopolussa tai hyväksymiskirjeen mukana toimitetulla paperisella paikan vastaanottolomakkeella. Opiskelupaikan sähköiseen vastaanottoon Oma Opintopolku -palvelussa tarvitaan suomalainen henkilötunnus sekä vahva tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Hyväksytyille hakijoille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta, lähetetään Opintopolusta automaattinen sähköpostiviesti, kun opiskelupaikka on vastaanotettavissa. Sähköpostiviestissä on henkilökohtainen linkki, jonka kautta hakija pääsee tekemään opiskelupaikan vastaanottamisen samoin kuin Oma Opintopolku -palvelussakin. Opintopolussa näytetään ilmoittautumislinkki OILI-lukuvuosi-ilmoittautumispalveluun sen jälkeen, kun opiskelupaikka on sitovasti vastaanotettu. Läsnä olevaksi ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa uuden opiskelijan ilmoittautumispalvelussa tai hyväksymiskirjeessä ohjeistetulla tavalla. Läsnä olevaksi ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan  ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Huomaa, että poissa olevaksi ilmoittautumista on rajoitettu ensimmäisenä lukuvuonna ja ilmoittautuminen poissa olevaksi tehdään erillisellä lomakkeella (ks. poissaolosivu).

Erillishaussa hyväksytty (siirtohaku)
Ota opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi (Oma Opintopolku) tai kirjeen mukana tulleella opiskelupaikan vastaanottolomakkeella. Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan sitovasti, pääset siirtymään opintopolku.fi -palvelun kautta OILI-ilmoittautumispalveluun, jossa teet myös pakollisen lukuvuosi-ilmoittautumisen läsnä olevaksi. Huomaa, että poissa olevaksi ilmoittautumista on rajoitettu ensimmäisenä lukuvuonna ja ilmoittautuminen poissa olevaksi tehdään erillisellä lomakkeella (ks. poissaolosivu).

Jatkotutkinto-opiskelijat (tohtori)
Ota opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi (Oma Opintopolku). Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan sitovasti, pääset siirtymään opintopolku.fi -palvelun kautta OILI-ilmoittautumispalveluun, jossa teet myös pakollisen lukuvuosi-ilmoittautumisen läsnä olevaksi. Huomaa, että poissa olevaksi ilmoittautumista on rajoitettu ensimmäisenä lukuvuonna ja ilmoittautuminen poissa olevaksi tehdään erillisellä lomakkeella (ks. poissaolosivu).

Ilmoittautumisaika

Kevään 2019 valinnoissa opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat: ilmoittautuminen 14.8.2019 klo 15:00 mennessä.

Jos sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia, jolloin et pääse OILI-ilmoittautumiseen: Voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun JYYn toimistossa (Ylioppilastalo, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä), pankissa käteisellä tai verkkopankissa. Tilitiedot löytyvät JYYn sivujen lisäksi yliopiston sivuilta. Kuitti maksusta on toimitettava määräajassa hakijapalveluihin, Kun sinut on rekisteröity läsnä olevaksi opiskelijaksi, saat sähköpostiisi opiskelijanumeron, jolla voit hakea opiskelijakorttia sähköisessä palvelussa. Opiskelijakortin voi maksaa suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla, mutta mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia eikä luottokorttia, ole yhteydessä JYYn toimistoon opiskelijakortin saamiseksi.

Hanki opiskelijakortti

Kun sinut on ilmoittauduttuasi rekisteröity opiskelijarekisteriin ja opiskeluoikeutesi on voimassa (kevään valinnoissa opiskelupaikan saaneilla 1.8. ja syksyn valinnoissa opiskelupaikan saaneilla 1.1.), saat Opintopolussa tai ilmoittautumislomakkeella antamaasi sähköpostiosoitteeseen opiskelijakortin tilausohjeet. Vaikka et jostain syystä saisi tätä viestiä, voit tilata opiskelijakortin os. https://www.frank.fi/ tai ladata käyttöösi maksuttoman sähköisen opiskelijakortin täältä: https://frank.fi/lataa. Kortilla saat mm. VR:n ja Matkahuollon alennukset, opiskelijahintaiset ruokailut, ylioppilaskunnan jäsenedut ja alennuksia useista Jyväskylän liikkeistä.

Kaikki kortit toimitetaan tilaajan antamaan osoitteesen.

Hae yliopiston tietoverkon käyttäjätunnus

Yliopiston verkkopalveluja varten tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla voit kirjautua yliopiston tietojärjestelmiin, tärkeimpinä sähköposti ja Sisu-järjestelmä, sekä pääset käyttämään yliopiston kirjaston hankkimia e-aineistoja myös etänä. Tutustu digipalvelujen tuottamaan Uuden opiskelijan tietopakettiin osoitteessa https://www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/uuden-opiskelijan-tietopaketti. Tietopaketin ensimmäisestä kohdasta löydät rekisteröintiohjeistuksen, jolla saat tarvittavat oikeudet aktivoitua opiskelupaikan vahvistuttua.

Hanki kirjastokortti

Kirjastossa asioidessasi tarvitset kirjastokortin, jonka saat maksutta avoime ntiedon keskuksen palvelupisteestä (Mattilanniemi, MaA-rakennus, 2. krs) esittämällä henkilötodistuksesi. Voit aktivoida kirjastokortiksi myös esimerkiksi opiskelijakorttisi tai jonkin muun kirjaston kortin. Kirjaston hankkimia e-aineistoja varten tarvitset kohdassa 3. mainitun yliopiston tietoverkon käyttäjätunnuksen. Kirjaston Opiskelijalle-sivulta, https://kirjasto.jyu.fi/opiskelija, löydät keskeiset lainaukseen, tiedonhankintaan ja kirjastossa työskentelyyn liittyvät linkit. 

Hae opintotukea

Täytä verkkopankkitunnuksillasi sähköinen opintotukihakemus osoitteessa www.kela.fi > Asioi verkossa. Lähetä hakemuksen pdf-muotoiset liitteet Kelan verkkopalvelun kautta. Pääset täyttämään opintotukihakemusta myös Oma Opintopolku -palvelusta löytyvän Kela-linkin kautta. Katso myös Kelan tiedote
Tietoja opintotuen myöntämisedellytyksistä www.kela.fi > Opiskelijalle

Tutustu Opiskelijan oppaaseen

Näin järjestyy asunto Jyväskylässä

Yliopiston uutena opiskelijana voit hakea opiskelija-asuntoa seuraavista asuntovälityksistä:
JYY:n omistama Kortepohjan ylioppilaskylä
Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö KOAS www.koas.fi, Katso ohjeet

Mikäli et heti saa asuntoa, varmista, että olet kummallakin jonotuslistalla odottamassa vapautuvia asuntoja.
Vapaiden markkinoiden asuntoja voit etsiä esim. JYYn asuntopalstalta ja eri kaupallisten toimijoiden hakusivustoilta (mm. vuokraovi.com, oikotie.fi, kodisto.fi)
Katso myös www.jyy.fi/tilapaismajoitus, lisätietoja antaa JYY:n sosiaalipoliittinen asiaintuntija, puh. 050 307 0540

Ylioppilaskunnan jäsenyys

Jokainen yliopistossa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittava opiskelija kuuluu ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunnan jäsenyys oikeuttaa 1.9. (keväällä valitut) / 1.1. (syksyllä valitut) alkaen terveydenhoitopalveluihin, joista vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) kaikkialla Suomessa. Tutustu palveluihin: www.yths.fi.

Opiskellessasi kahdessa yliopistossa, voit hakea takaisin YTHS:n osuuden toisesta jäsenmaksusta. Ohjeet ja lisätiedot: http://jyy.fi/jasenmaksu  p. 050 430 6747

Jos olet maksanut liikaa jäsenmaksua: jäsenmaksun palautusanomus.

JYY logo

Alkuorientaatio

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa ma 2.9.2019. Alkuorientaatio sisältää kaikille yhteistä sekä tiedekuntien tai oppiaineiden järjestämää ohjelmaa viikon 36 aikana. Opetus käynnistyy myös viikon 36 aikana.

Jos aloitat opintosi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa ks. tietoa opintojen ohjauksesta.

Tiedekuntien opintoneuvonta

Opintojen aloittamista ja opiskelua koskevaa neuvontaa antavat myös tiedekunnat:

  • Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: humtdk(at)jyu.fi, puh. 040 805 4150
  • Informaatioteknologian tiedekunta: it-studyaffairs(at)jyu.fi, puh. 050 361 0988
  • Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu: opintoasiat-jsbe(at)jyu.fi
  • Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta: opiskelijavalinta-edu(at)jyu.fi ja opiskelijavalinta-psy(at)jyu.fi, puh. 040 805 3132
  • Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
  • Liikuntatieteellinen tiedekunta: opintoasiat-sport(at)jyu.fi, 040 805 3400, 040 805 3396
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta: study-sci(at)jyu.fi, puh. 040 805 3136, 040 770 7777

HAKUKELPOISUUDEN TUOTTAVIEN TODISTUSTEN ALKUPERÄISYYDEN TARKASTAMINEN SYKSYLLÄ 2019

Jyväskylän yliopiston hakijapalveluissa tarkastetaan ainoastaan toisen asteen ammatillisten tutkintojen, kansainvälisten ylioppilastutkintojen ja ennen vuotta 1990 suoritettujen suomalaisten ylioppilastutkintojen todistusten alkuperäisyys.

Ne hakijat, jotka ovat saaneet kevään 2019 yhteishaussa kandidaatti+maisterikoulutuksiin opiskeluoikeuden ja joille edellä mainittu tutkinto on antanut hakukelpoisuuden, käyvät esittämässä alkuperäisen tutkintotodistuksen yliopiston hakijapalveluissa T-rakennuksen 2. kerroksessa työhuoneessa T247 4. - 11.9.2019 klo 12 - 15 välisenä aikana.

Jos tiedekunnassa tarkastetaan muiden opiskelijavalintaan vaikuttavien todistusten alkuperäisyys, ao. tiedekunta ohjeistaa siitä erikseen.

Lisätietoja: hakijapalvelut@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: