Docendo Oy – ekologisen muistikirjan markkinointi

Tiimi Mosaiikki kehitti kirjapainon ylijäämämateriaalista valmistettavaa, ekologista Tilkku-muistikirjaa yksilölliseksi tuotesarjaksi lisäämällä kirjojen ulkoasuun yhtenäisiä elementtejä ja selkiyttämällä markkinointiviestintää. Projektin aikana toteutettiin myös markkinointikokeilu Jyväskylän kirjamessuilla.

Tiimi Mosaiikki

Tiimi Mosaiikki kirjat.jpegMIIKA LUUKKAINEN, tietojärjestelmätieteen opiskelija vuodesta 2002 alkaen. Viime vuodet ovat Miikalla kuluneet päätoimisesti työelämässä, mutta nyt tutkinto olisi tarkoitus saada loppuun. Miika suoritti aiemmin tietojärjestelmätieteen opintojen projektiopinnot, jonka koki parhaimpana tutkintoon kuuluvista opinnoista. Tämän kokemuksen pohjalta Miika lähti mukaan myös monitieteiseen työelämäprojektiin, ja kokeneena projektityöläisenä tuli valituksi myös tiimin projektipäälliköksi. Tiimin pyörittämisen ja muiden kurssien lisäksi Miika jatkaa edelleen työntekoa ja yrittää joskus ehtiä kotiinkin vaimonsa ja pienen poikansa luokse. ”Uskon, että tästä tulee olemaan tosi paljon hyötyä, vaikka töitä varmasti saakin tehdä.”

TITTA HÄNNINEN, suomen kielen pääaineopiskelija vuodesta 2006 alkaen. Suomen kielen opinnot ovat gradua vaille valmiit, sivuaineina löytyy Titalta kirjallisuutta, kieliä, puheviestintää ja yhteiskuntapolitiikkaa. Lisäksi Titta suunnittelee pedagogisia aineopintoja, ja työkokemusta löytyy mm. opettajan tehtävistä. Syyslukukauden 2011 Titta vietti Erasmus-työharjoittelussa Tsekissä, juuri ja juuri projektiin mukaan ehtien. Monitieteiseen työelämäprojektiin Titan houkutteli mukaan sekä projektimuotoinen toiminta että monitieteisyys, jonka kautta voi löytyä virkistäviä näkökulmia erilaisiin asioihin eri tieteenaloilta. Tiimi Mosaiikissa Titta vastasi ryhmän sisäisestä viestinnästä sekä toimi tuotekehityksen päävastuullisena yhdessä Joachimin kanssa. ”Uskon ja toivon, että tällaisessa käytännönprojektissa pääsee näkemään läheltä oman panostuksensa jäljet.”

JOACHIM KRATOCHVIL on valtio-opin pääaineopiskelija, jolla opinnot ovat loppusuoralla. Joachim myös haki ja sai työpaikan toiselta paikkakunnalta kesken projektin, eli aikatauluissa riitti järjestelemistä. Kesken ei kuitenkaan jätetty! Joachimin kurssille sai lähtemään kurssin linkittyminen työelämään sekä monitieteisyys. Erityisinä mielenkiinnon kohteina Joachimilla ovat politiikka ja järjestötoiminta, kokemusta löytyy mm. vaalikampanjoinnista kampanjapäällikön ominaisuudessa sekä ylioppilaskunnan luottamustehtävistä. Projektissa Joachim vastasi Titan kanssa tuotekehityksestä. ”Meidän tiimistä voin sanoa, että alkuvibat olivat erinomaiset! Uskon, että saatiin aikamoinen kultakimpale kasaan!

MIA KORPPI on laskentatoimen (alkaen 2006) ja tietojärjestelmätieteen (alkaen 2003) pääaineopiskelija, bonuksena runsaasti kauppaoikeuden sivuaineopintoja. Laskentatoimen opinnot ovat yhtä kielikurssia ja tutkielmia vaille valmiit, ja kunnianhimoisena tavoitteena siintää valmistuminen vuoden 2012 puolella. Opintojen ohella Mia on keskittynyt lähinnä perheen pääluvun kasvattamiseen, ja näin ollen työkokemusta on kertynyt hyvin vähän. Tästä syystä käytännönläheisempi työelämäprojekti veti puoleensa pelkän teoriatiedon kahlaamisen sijasta. Projektissa Mian vastuulla oli markkinoinnin ideointi. ”Mielenkiinnolla odottelen, että miten onnistumme aiheen puitteissa yhdistämään "monitieteelliset voimavaramme" niin että lopputuloksena olisi jonkinmoinen järkevä kokonaisuus, mutta kaipa sitä on kummallisempiakin asioita tapahtunut.”