JES ry – kuinka luoda toimiva rekrytointiverkoston konsepti?

Tiimi IdeaRalli sai työkseen kehittää konseptin Jyväskylä Entrepreneurship Society ry:n rekrytointiverkostolle. Verkoston tarkoituksena on edistää korkeakouluopiskelijoiden harjoittelu- ja työpaikan löytymistä sekä alueen yritysten ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä. Nimensä mukaisesti tiimin työskentely keskittyi siis paljolti ideointiin, hahmotteluun ja kypsyttelyyn.

Tiimi IdeaRalli

Tiimin nimen haluttiin kuvastavan sekä projektia että sen ympäristöä eli Jyväskylää. Niinpä pistimme yhdessä idearattaat pyörimään ja seurauksena syntyi “IdeaRalli”. IdeaRallin tiimi koostui neljästä henkilöstä – Riku, Anna, Annika ja Marianna – joiden esittelyt löytyvät alta. Tiimimme näki projektin yhteisenä matkana ja odotimmekin innolla edessä olevaa taivalta!

Toimeksianto muokkaantui tiimin käsittelyssä kahteen osa-alueeseen: JES ry:n brändin vahvistamiseen markkinoinnin kautta ja messutapahtuman ideointiin. Markkinointiin liittyen ilmassa lenteli ideoita niin uusista tapahtumista kuin haalarimerkeistä. Messutapahtuman suunnittelun yhteydessä tiimi puolestaan loi pohjaa JES ry:n ja eri toimijoiden yhteistyölle ottamalla yhteyttä ja tapaamalla eri ainejärjestöjä, sekä ideoimalla tapahtuman sisältöä. Toimeksiannon lopuksi tiimi saattoi ideansa yhteen IdeaKatsaus -dokumentin muodossa, joka luovutettiin eteenpäin toimeksiantajalle.

Tiimi IdeaRalli.jpg

Tiimi IdeaRalli Riku Orpana.jpeg

Riku Orpana projektipäällikkö

Tiimin kuskina toimi neljännen vuoden liiketalouden opiskelija Riku, joka vastasi projektin etenemisestä ja kokonaisuuden onnistumisesta sekä aikataulussa pysymisestä. Rikun arviointikykyyn luotettiin niin siis vauhdin kuin ajolinjojenkin suhteen, tiukoissa mutkissa ja pitkillä suorilla. Toisin sanoen, Riku piti huolen siitä että auto toimi ja päästiin maaliin asti!

Tiimi IdeaRalli Anna Mikkonen.jpeg

Anna Mikkonenvaraprojektipäällikkö ja tekninen vastaava

Tiimin kakkoskuskin ja varakartanlukijan virkoja toimitti Anna, kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriohjelman ja valtio-opin opiskelija. Anna huolehti tiimin sähköisten järjestelmien toiminnasta

Tiimi IdeaRalli Annika Lommi.jpeg

Annika Lommi - sidosryhmävastaava

IdeaRallin pr-tiimiä edusti Annika, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Annikan luottamustehtävänä oli järjestää tiimille ulkopuolista apua (kuten kesärenkaat), joten matkanteko ei kertaakaan keskeytynyt resurssien puutteesta johtuen.

Tiimi IdeaRalli Marianna Suonpää.jpeg

Marianna Suonpääsihteeri, hyvinvointivastaava

Tiimin karttaa luki kolmannen vuoden liikuntalääketieteen opiskelija Marianna, joka kirjasi ylös matkan nuotit ja piti huolen tiimin asiakirjoista. Lisäksi Marianna huolehti tiimin hyvinvoinnista, jonka vuoksi vältyimme ylimääräisiltä varikkopysähdyksiltä.

Tiimi IdeaRalli Stiki the Penguin.jpeg

Stiki the Penguin - tiimin varajäsen

Tiimimme matkanteko alkoi hiukan apeissa tunnelmissa tiimin kutistuttua alkuperäisestä viidestä neljään henkilöön. Välttääksemme tilanteen toistumista tiimimme rekrytoi motivaattorikseen pingviini Stikin. Hän tarjosi tiimille sitä kaikkein tärkeintä ja arvokkainta henkistä tukea tiukan paikan tullen, niin koko ryhmälle kuin yksilöllisestikin.