SolarCleantec Oy – uusi tuote näyttävästi kansainvälisille markkinoille

Tiimi Lumenin tehtävät liittyivät kansainväliseen markkinointiin, verkkosivujen sisällöntuotantoon ja uudenlaisten näkökulmien esille tuomiseen.

SolarCleantec Oy on vuonna 2010 perustettu yritys, jonka tuotteena on Solar Arena -niminen ohjelma. Solar Arenan avulla kuka tahansa voi laskea esimerkiksi oman kotinsa energiankulutuksen ja sen avulla edelleen aurinkopaneelien ja/tai -keräinten optimaalisen määrän ja niiden vaikutuksen energiankäyttöön. Ohjelman avulla loppukäyttäjä löytää myös laitevalmistajat ja laitteiden myyjät. SolarCleantecin tarkoituksena on päästä kansainvälisille markkinoinlle vuoden 2014 aikana.

Tiimin tavoitteena oli auttaa kuluttajia ympäri maailmaa löytämään Solar Arena. Projektin tuotoksena syntyi raportti palaute- ja kehitysideoista, markkinointiviestintäsuunnitelma, infopaketti verkkosivuille aurinkoenergiasta ja Solar Arenasta, esittelyvideo sekä grafiikkaa hahmottamaan ohjelman käyttöä.

Tiimi LumenTiimi Lumen.jpg

JOONAS KEPPO  opiskelee yliopistolla vielä virallisesti fysiikan laitoksella, mutta on vaihtamassa juuri matematiikalle. Pää- ja sivuaineopintojen ohella hän on myös opiskellut mm. tietotekniikkaa, sekä päässyt hyödyntämään omaa osaamistaan vapaaehtoisena työntekijänä eräässä laskennallisen fysiikan tutkimusryhmässä. Joonaksen äidinkieli on käytännössä englanti, sillä hän asui noin kahdeksan vuotta Amerikassa ja usein haikaileekin menneitä vapauden ja mahdollisuuksien maasta. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat lukeminen, ohjelmointi, äänisuunnittelu ja teennäisten taidepelien pelaaminen.

PETRI MUSTANIEMI on Kankaanpäästä kotoisin oleva, noin viisi vuotta Jyväskylässä asunut tietojärjestelmätieteen maisterivaiheen opiskelija. Ennen opintojaan Jyväskylän yliopistossa Petri on suorittanut tradenomin tutkinnon Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja työkokemusta hän on hankkinut mm. web-suunnittelijan ja radiospiikkaajan tehtävistä. Muihin kiinnostuksen kohteisiin ja vapaa-ajan harrastuksiin lukeutuvat erityisesti musiikin kuuntelu, banjon soittaminen, tietotekniikka ja juokseminen.

JANIKA SIRVIÖ  on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelija. Hän opiskelee International Business-linjalla kolmatta vuotta ja toimii tiimin projektipäällikkönä. Janika on opiskellut yhden lukukauden Saksassa, ja kansainvälinen työympäristö on hänelle monella tapaa tuttu niin opintojen kuin kesätöidenkin kautta. Työkokemusta Janikalle on kertynyt asiakaspalvelusta, erilaisista toimistotehtävistä sekä palkanlaskennasta. Vapaa-ajallaan Janika harrastaa lukemista - tällä hetkellä hänen lempilukemistaan on erityisesti ruotsalainen rikoskirjallisuus. Myös liikunta eri muodoissa kuuluu Janikan vapaa-aikaan.

SONJA KÄRKKÄINEN on ensimmäisen vuoden puheviestinnän opiskelija ja hän toimii projektissa tiimin asiakasyhteyshenkilönä. Sivuaineinaan Sonja on lukenut mm. historiaa sekä liiketoimintaosaamista englanniksi, ja hän harkitsee vakavasti myös yhteiskuntatieteiden lisäämistä sivuainesillisalaattiinsa. Sonja on opiskellut myös italiaa, ja keväällä Roomassa koittavan Erasmus-vaihdon myötä haaveissa siintääkin kielen sujuva hallitseminen. Työkokemusta Sonjalla löytyy niin asiakaspalvelu- kuin toimistotyöstäkin, ja etenkin opiskelun aloitettuaan hän on ollut usein mukana vapaaehtoisena erilaisissa projekteissa ja järjestötoiminnassa, mm. järjestämässä konferenssia ja excursiomatkaa. Harrastuksiin kuuluu liikunnan ja klassikkoelokuvien lisäksi teatterin tekeminen erilaisissa produktioissa, niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

ANTTI NIEMI opiskelee viidettä vuotta ympäristötiedettä- ja teknologiaa yliopistossa. Maisteriopinnoissa hän on erikoistunut kestävään ympäristö- ja energiateknologiaan. Projektissa Antti toimii tiimin varaprojektipäällikkönä ja asiantuntijana asiakasyrityksen alaan liittyvissä kysymyksissä. Antti on juuri saanut gradunsa tehtyä ja valmistuminen häämöttää tulevana syksynä. Työkokemusta Antilta löytyy maalaushommista usealta kesältä, sekä harjoittelusta MTT:llä kesältä 2012. Tämän vuoden keväänä Antti oli tutkimusapulaisena VTT:n koordinoimassa energiapajuprojektissa, josta hän sai myös aineistoa graduunsa. Vapaa-ajallaan Antti harrastaa liikuntaa, tällä hetkellä erityisesti jalkapalloa ja kuntosalia.