Opiskelijoille

Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja verkostoitua eri alojen opiskelijoiden kanssa? Kaipaatko käytännönläheistä opiskelua ja uusia kontakteja työelämään? Hae mukaan Tiimi&Työnantaja -monitieteiseen työelämäprojektiin!

Mitä?

Tiimi&Työnantaja -projektikurssi (URAA1001 3-6 op) on käytännönläheinen opintojakso, jossa toteutetaan kehittämisprojekti oikealle asiakkaalle monitieteisessä tiimissä. Projektit ovat keskimäärin viiden opintopisteen laajuisia. Opintojakson suorittaminen edellyttää, että voit käyttää projektityöskentelyyn vähintään 10 tuntia viikossa.

Opintojakso on suunnattu kaikille Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Tiimi&Työnantaja -projektikurssit aloitetaan periodeissa 3 ja 5, ja niiden kesto on 2,5 - 3 kuukautta. Opintopisteet määräytyvät projektityöhön käytettävien työtuntien mukaan.

Opintojakson ohjaajat valitsevat opiskelijat kurssille hakemusten perusteella ja muodostavat heistä tiimejä, joiden jäsenillä on kunkin asiakkaan toimeksiannon toteuttamiseen soveltuvaa osaamista. Valintakriteerinä käytetään asiakkaan määrittämää alustavaa toimeksiantoa, sen toteuttamiseen tarvittavaa osaamista ja muita mahdollisia asiakkaan esittämiä toiveita. Asiakkaina voi olla esimerkiksi paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä sekä julkisen sektorin organisaatioita. Tiimit voivat vaikuttaa toimeksiantojen suuntaamiseen oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan. Katso tästä, mitä projekteja aikaisempina vuosina on toteutettu.

Oma tiimi ja projektin suuntaviivat selviävät opintojakson alussa. 

Kesän 2019 monitieteisen työelämäprojektin suorittamiseen sisältyy:

 • Ennakkotehtävä ja henkilökohtainen kirjoitustehtävä (palautus su 2.6.) 
 • Aloitusluennot
  • ma 3.6. klo 12.15-15.45
  • ti 4.6. klo 12.15-15.45
 • Projektin toteuttaminen
  • Tiimin yhteiset kirjoitustehtävät (projektisuunnitelma, väli- ja loppuraportit)
  • Projektitapaaminen ke 17.7. klo 9.00 - 12.00 
  • Loppuseminaari to 29.8. klo 14.15 - 16.00 
  • Ohjauskeskustelut tiiminvalmentajan kanssa aikataulutetaan erikseen
  • Tapaamiset asiakkaan kanssa aikataulutetaan erikseen

Ennakkotehtävät, tapaamiset ja tiimin käynnistyspalaverit = 1op, asiakasprojektin toteuttaminen = 2-5 op. Saat ennakkotehtävän samalla kun saat ilmoituksen kurssille hyväksynnästä. Varaudu tekemään ennakkotehtävä ennen kurssin alkamista! Katso myös usein kysytyt kysymykset!

Miksi?

Monitieteisessä työelämäprojektissa:

 • Sinulla on mahdollisuus saada ainutlaatuista työkokemusta asiantuntijatyöstä
 • Pääset soveltamaan tähän asti kertynyttä osaamistasi erilaisissa työtehtävissä
 • Opit hahmottamaan paremmin mihin työtehtäviin koulutuksesi voi soveltua
 • Opit tunnistamaan ja markkinoimaan omaa osaamistasi
 • Projektinhallintataitosi kehittyvät
 • Verkostosi laajenevat ja pääset oppimaan uutta muiden alojen opiskelijoilta
 • Saat projektitodistuksen, jota voit hyödyntää työnhaussa

 

"Oikean asiakkaan kanssa toimiminen oli minulle uutta, mutta kenties koko kurssin antoisin kokemus." –Yhteiskuntatieteilijä

"Sain kurssilta todella paljon itseluottamusta ja uskoa pärjätä nykyajan vaativassa työelämässä erilaisten ihmisten kanssa työskennellen." –Tietojärjestelmätieteilijä

"Kurssi herätti ajattelemaan erilaisia ammattivaihtoehtoja ja mahdollisia oman osaamisen soveltamiskeinoja." –Humanisti

"Projekti antoi minulle uudenlaista rohkeutta suunnitella ja toteuttaa asioita. Sain lisää itsevarmuutta ja esiintymiskokemusta sekä uusia tuttavia. Suosittelen tätä kurssia ehdottamasti jokaiselle!" –Yhteiskuntatieteilijä

Miten?

Opintojaksolle haetaan hakulomakkeella joka on auki pari kuukautta ennen kunkin kurssikokonaisuuden alkua. Kohdennetuissa projekteissa haku on auki pari viikkoa ennen toimeksiannon alkua. Lomakkeella sinua pyydetään kertomaan tiivisti kuka olet, mitä osaat, mitä uutta haluaisit oppia ja miksi haluat osallistua monitieteiseen työelämäprojektiin. Kurssille valitut opiskelijat myös jaetaan hakemusten perusteella opiskelijatiimeihin, joissa projektit toteutetaan. Hakemukseen kannattaa siis panostaa ja ilmaista siinä selkeästi omat osaamiset ja mielenkiinnon kohteet.

Opintojaksolle hakee lähes joka kerta enemmän opiskelijoita kuin mitä mukaan voidaan ottaa, joten tuo hyvin esille miksi juuri sinä olisit loistava valinta.

>>> Hae kesän 2019 -kurssille mukaan tästä <<<