Työelämä- ja yrittäjyysvalmiuksia kehittävät opinnot

Jyväskylän yliopistossa kaikille avoimia yrittäjyyskursseja tarjotaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston työelämäpalveluiden ja kauppakorkeakoulun kesken. Nämä yrittäjyysopinnot ovat osittain Jyväskylän Yritystehtaan toteuttamia ja kuuluvat EduFuturan "Yrittäjyyden edistäminen" -kärkialaan. Näitä yrittäjyysopintoja tarjotaan myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän (Gradia) opiskelijoille.

Myös Jyväskylän yliopiston eri tiedekunnilla on omia yrittäjyyteen ja oman osaamisen tunnistamiseen liittyviä opintojaksoja joihin voit tutustua työelämäopintotarjottimella sekä tiedekuntien omissa opintosuunnitelmissa!


Jyväskylän yritystehdas tarjoaa


URAA1005 Ideasta yritykseksi -esihautomokurssi (5 op)

Harkitsetko yrityksen perustamista? Esihautomossa pääset kehittämään omaa liikeideaasi eteenpäin asiantuntijoiden sparrauksessa. Kurssi toteutetaan monialaisessa yhteistyössä (JY, JAMK ja AO). Huom. Kurssille on erillinen ilmoittautuminen, jossa lähetetään päivitetty ansioluettelo sekä lyhyt kuvaus liikeideasta kurssin vastuuhenkilölle. Lue lisää Korpista!

1. ajankohta: 16.1.2019 - 20.3.2019 Esihautomo
2. ajankohta 12.2.2019 - 23.4.2019 Esihautomo (engl.)
3. ajankohta 19.3.2019 - 21.5.2019 Esihautomo


URAP005 Unelmat+Inspiraatio! (3 op) 

Mistä unelmoit? Voisiko siitä tehdä ammatin? Käytännöllinen kurssi innostaa oman itsesi työllistämisen mahdollisuuksista. Mukana monipuolinen joukko yrittäjiä ja oman työpaikkansa luoneita ihmisiä! Kurssi toteutetaan monialaisessa yhteistyössä (JY, JAMK ja AO).
Fiilistele kurssin tunnelmaa tästä videosta.

 

URAA1002 DreamUp -tapahtumantuotannon projektikurssi (3-5 op)

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan suunnittelemaan DreamUp -tapahtumaa ja saada samalla opintopisteitä! DreamUp -projektikurssin aikana sinulla pääset kehittämään omaa osaamistasi osana monialaista tiimiä. Kurssin aikana valmistellaan ja järjestetään seuraavan kevään DreamUp -tapahtuma. Katso video vuoden 2018 DreamUpista!

Ajankohta: Lukuvuoden mittainen projektikurssi


DreamUp -yrittäjyystapahtuma 9.4.2019

Oppilaitosten yhteinen vuosittain järjestettävä toiminnallinen tapahtuma innostaa opiskelijoita toteuttamaan unelmiaan ja pohtimaan yrittäjyyttä yhtenä työllistymisvaihtoehtona. Tapahtuman pääosassa ovat opiskelijat ja opiskelijayrittäjät DreamUp -projektikurssilla. Täällä voit tutustua DreamUp -tapahtuman ohjelmaan. Seuraa myös tapahtuman etenemistä nettisivuilla, facebookissa @dreamupjkl ja instagramissa @dreamupjkl!

Ajankohta: 9.4.2019

 

URAA1003 Luo oma kesäduunisi (2 op) 

Haluaisitko tehdä töitä kesällä? Haluaisitko luoda oman kesätyösi itse? Luo oma kesäduunisi -opintojaksolla opit ideoimaan mahdollisia liikeideoita ja testaamaan asiakkailla niiden potentiaalia. Asiakastestauksen ja arvioinnin pohjalta opit tuotteistamaan ideoitasi, käynnistämään kokeilevaa liiketoimintaa ja voit samalla myös työllistää itsensä kesän ajaksi. Tällä videolla voit inspiroitua uudesta kesäduunistasi!

Ajankohta: kevätlukukausi, 3. periodi

 

Osuuskunta Get Together

Osuuskunnille on tarjolla Osuuskunta Get Together -tapahtumia, joista seuraava järjestetään Tervetuloa tutustumaan alueen osuuskuntiin ja verkostoitumaan Keski-Suomen opiskelijaosuuskuntien yhteiseen Get Together-tapahtumaan! Tapahtuma on maksuton ja mukaan ovat tervetulleita kaikki osuuskuntatoiminnasta kiinnostuneet opiskelijat sekä oppilaitosten henkilökuntien jäsenet! 

Seuraava tapahtuma järjestetään keväällä 2019!


Jyväskylän yliopiston työelämäpalvelut ja
humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta yhdessä tarjoavat


URAS001 Yrittäjyystarinoita (2 op)

Mitä ideoiden ja osaamisen kaupallistaminen on käytännössä? Miten tutkimuksesta voi tehdä liiketoimintaa? Tule kuuntelemaan kiinnostavia uratarinoita erilaisilta yrittäjiltä!

Ajankohta: 14.1.-8.4.2019


Jyväskylän yliopiston työelämäpalvelut, kauppakorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK ja humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK) yhdessä tarjoavat


URAA1006 NY Start Up 1 (5 op) & URAA1007 NY Start Up 2 (5 op)

NY Start Up -kursseilla pääset perustamaan oikean miniyrityksen yhdeksi lukuvuodeksi. Tämä on hieno  mahdollisuus omien ideoiden ja yrittäjyysosaamiseen testaamiseen! Kurssit toteutetaan monialaisessa yhteistyössä (JY, JAMK ja Humak).
Katso video Nuori yrittäjyys -toiminnasta.

Ajankohta: URAA1006 NY Start Up 1 (syyslukukausi 2019) 
Ajankohta: URAA1007 NY Start Up 2 (kevätlukukausi 2019)

 

Näitä opintoja voi sisällyttää myös Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun
Yrittäjyyden perusopintokokonaisuuteen (25 op).
Käy tutustumassa myös kauppakorkeakoulun yrittäjyysportaaliin!


Muut tahot tarjoavat 


Osuuskunnan ja yhteisötalouden CO-Op -Network Studies (CNS)

Osuustoiminnan ja yhteisötalouden Co-op Network Studies eli CNS-opinnot toteutetaan kokonaan verkossa. CNS-opinnot ovat yliopistollisia osuustoiminnan opintoja, joita järjestää kymmenen suomalaisen yliopiston verkosto. Myös Jyväskylän yliopisto  kuuluu tähän verkostoon, joten opinnot ovat maksuttomia perus- ja jatko-opiskelijoillemme. Osuustoiminnan ja yhteisötalouden opinnot soveltuvat hyvin eri tieteenalojen opiskelijoille. Täältä löytyy ilmoittautumislinkki ja lisää tietoa. Kysy omasta tiedekunnastasi lisää kun haluat liittää opintoja tutkintoosi!